Sport

Strãlucitori la ştafete, în „careul de aşi” la cluburi

Ciprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara au obţinut rezultate de excepţie în probele de ştafetă de la Campionatul Naţional rezervat copiilor de 10-11 ani şi o singură medalie la individual. Pe baza punctajelor obţinute de cei 16 sportivi (patru de 11 ani şi 12 de 10 ani), antrenaţi de Dan Ardelean, CSS Hunedoara s-a clasat pe locul patru în ierarhia generală pe cluburi.

Pregătire specială
Generaţia „tânără” de înotători de la CSS Hunedoara s-a menţinut în grupul select al medaliaţilor şi la Campionatul Naţional, rezervat copiilor de 10-11 ani, desfăşurat în weekend, în Bazinul Olimpic din Reşiţa. Înotătorii hunedoreni au strălucit în probele de ştafetă, în care au obţinut două medalii de aur, două locuri patru, două clasări pe locul cinci şi au avut o prezenţă pe locul opt. Medaliile de aur au fost cucerite de ştafetele feminine de 10 ani în probele de 4×50 metri liber şi 4×50 metri mixt. Campioane naţionale cu prima ştafetă sunt Lăcrămioara Pitariu, Alina Perju, Raluca Mera şi Ioana Hăulică, iar în ştafeta a doua, în locul Ioanei Hăulică a înotat Cristina Hărănguş. „Obiectivul nostru principal era să avem rezultate cât mai bune la ştafetă şi am pregătit special aceste probe, pentru că la individual, la acest nivel de vârstă, diferenţele dintre sportivi sunt minime, iar câştigarea medaliilor e o loterie. Am obţinut două titluri naţionale în aceste probe, la fel ca la Naţionalele în aer liber, şi am fost aproape de podium în alte patru curse, când s-au obţinut clasări pe locurile patru şi cinci”, a spus antrenorul Dan Ardelean.

În topul naţional la echipe
CSS Hunedoara şi-a trecut în palmares şi o medalie într-o probă individuală. Performanţa îi aparţine lui Arnold Marton (10 ani), care a obţinut bronzul în cursa de 50 de metri bras. Tot la individual, Lăcrămioara Pitariu, Alina Perju şi Victor Iacob au avut prezenţe în finale cu clasări pe locurile cinci, şapte şi opt, aducând puncte valoroase clubului. Punctele de la individual (s-au acordat nouă puncte pentru locul I, şapte pentru doi, şase pentru trei etc) adunate cu cele de la ştafetă (18 puncte locul I, 14 pentru locul II, 12 pentru locul III etc) au promovat clubul hunedorean pe locul patru în ierarhia pe cluburi, cu 104 puncte, dintr-un total de 46 de echipe. Primele trei locuri au fost ocupate de SCM Bacău (121 puncte), Aqua Tim Bucureşti (110 puncte) şi SCM Piteşti (110 puncte). „E o performanţă excelentă, mai ales că la 10-11 ani, competiţia pe echipe e mai importantă decât cea individuală. Suntem în careul de aşi, în faţa unor cluburi cu pretenţii şi susţinere financiară mai bogată. Rezultatele excelente din acest an ale secţiei de înot se datorează şi sprijinului oferit de directorul clubului, Ioan Istrate”, a spus Dan Ardelean.

Au învins problemele medicale
Performanţele înotătorilor hunedoreni sunt cu atât mai meritorii, cu cât ele au fost obţinute după ce mai mulţi dintre sportivi s-au confruntat cu probleme de sănătate. „Evoluţia sportivilor noştri este demnă de laudă, întrucât ei au făcut eforturi mari şi au depăşit problemele medicale cu care s-au confruntat înainte de concurs”, a afirmat tehnicianul înotătorilor hunedoreni.

Rezultate tehnice:
Medalie de aur la ştafeta 4×50 metri liber feminin (10 ani): Lăcrămioara Pitariu, Alina Perju, Raluca Mera, Ioana Hăulică.
Medalie de aur la ştafeta 4×50 metri mixt feminin (10 ani): Lăcrămioara Pitariu, Alina Perju, Raluca Mera, Cristina Hărănguş.
Medalie de bronz: Arnold Marton – în cursa de 50 de metri bras.
Locul 4: ştafeta 4×50 metri mixt fete: Andra Kăluşer, Alessia Rădos, Ioana Hăulică, Iulia Aconstantinese; ştafeta 4×50 metri mixt băieţi 11 ani: Raul Bădărău, Andrei Păduraru, Robert Maier, Paul Scurtu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura