Eveniment

Peste 150 de hunedoreni fug de închisoare

Cristina Ghenea

Peste 150 de hunedoreni sunt daţi în urmărire naţională sau internaţională de autorităţi, după ce au dispărut fără urmă, imediat ce au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea. Dintre aceştia, 16 sunt arestaţi în străinătate şi urmează a fi extrădaţi.

În evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara, 156 de persoane figurează ca fiind urmărite de poliţişti. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Bogdan Niţu, toate aceste persoane sunt căutate pentru a fi obligate să-şi ispăşească pedepsele primite. „Pentru fiecare dintre aceştia, există mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Majoritatea dintre infractorii urmăriţi au fost condamnaţi pentru infracţiuni de furt“, a declarat Bogdan Niţu.
Dintre cei 2.542 de infractori daţi în urmărire generală pe site-ul Poliţiei Române, 37 sunt hunedoreni. Unii dintre ei sunt căutaţi de ani de zile, însă fără nici un rezultat. De exemplu, Raul Alin Băncilă, un vulcănean de 35 de ani, este căutat încă din anul 2005, când a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru că a sechestrat două persoane. Un alt exemplu este Claudiu Todoran, tot din Vulcan, care are de executat o pedeapsă de nouă ani, pentru tâlhărie şi lipsire de libertate. Despre unii dintre hunedorenii urmăriţi, poliţiştii au informaţii că ar fi fugit în străinătate încă înainte ca magistraţii să pronunţe sentinţa în dosarele în care erau judecaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura