Comunitate

La Termocentrala Mintia continuă investiţiile

Magdalena Şerban

Directorul Termocentralei Mintia, Tiberiu Mircea Borca (foto), susţine că investiţiile la această unitate vor continua, până când vor fi îndeplinite toate cerinţele impuse de UE.

Grupul nr. 3 a fost reabilitat
“Sperăm să reuşim să facem toate investiţiile propuse, cele de mediu, respectiv cele de reabilitare a grupului energetic nr 4 şi de construire a unui nou grup în ciclu combinat. În acest fel, vom putea să furnizăm Sistemului Energetic Naţional o cantitate de energie pentru care această centrală a fost proiectată (până la 1.600 de MW )”, a declarat Tiberiu Mircea Borca, directorul unităţii. Potrivit acestuia, la Termocentrala Mintia, s-a reabilitat până acum Grupul nr. 3, urmând ca şi  Grupul nr. 4 să fie modernizat. ”Vrem să implementăm investiţiile pentru mediu (desulfurare şi denoxare), să efectuăm o evacuare a zgurii şi cenuşii în şlam dens şi să punem bazele unui depozit în acest sens. Suntem nevoiţi să adaptăm normativele UE pentru Grupurile nr. 3 şi nr. 4, până la sfârşitul acestui an şi pentru Grupurile nr. 5 şi 6, până la finele anului 2015. Astfel, avem un calendar de implementare a investiţiilor de mediu. Pentru instalaţia mare de ardere (grupurile 1 şi 2), vorbim de o funcţionare de aproximativ 6.000 de ore, iar în acest caz, nu există termene de conformare”, a adăugat Tiberiu Mircea Borca, directorul Termocentralei Mintia.

Cinci grupuri active, din cele şase
În ultimele luni, Termocentrala Mintia a funcţionat cu cinci grupuri. Asta s-a datorat secetei, motiv pentru care hidrocentralele nu au putut funcţiona la capacităţi mari, iar în schimb, Mintia a avut contracte pentru mai multă energie electrică. “Suntem hotărâţi să producem o energie cât mai curată şi cât mai ieftină, cu care să pătrundem pe piaţă, să nu fie nevoie să fie subvenţionată. Adică, să funcţionăm de sine stătător, fără nici un fel de ajutor din partea Guvernului României sau a statului român”, susţine Tiberiu Mircea Borca.

2 comentarii la „La Termocentrala Mintia continuă investiţiile

  • asta nu stie ce vorbeste.oricum de anul viitor nu mei e director asa ca…..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura