Sport

Ştiinţa, în rol de „Rocky”

Ciprian Marinuţ

Componenţii echipei de rugby Ştiinţa Petroşani au obţinut primul succes în Divizia Naţională, după o absenţă de doi ani de pe prima scenă, 8-7 cu „U” Timişoara. Echipa antrenată de Alexandru Lupu a marcat eseul victoriei în ultimul minut, deşi a fost condusă cu 7-0 la pauză.

Au „înviat” pe final

Meciul disputat la Petroşani, în Sâmbăta Mare, a respectat, prin dramatism şi deznodământ, scenariul celebrului film „Rocky“. Ştiinţa a început cu trac al doilea joc de la revenirea în Divizia Naţională, după eşecul scontat cu Steaua. Petroşănenii au plătit tribut lipsei de experienţă şi de curaj, iar „U” Timişoara conducea cu 7-0 la pauză. Tehnicianul de 32 de ani al Ştiinţei, fost jucător emblematic al Stelei şi al naţionalei, a simţit că verdictul final poate fi favorabil echipei sale, dacă jucătorii îşi depăşesc emoţiile şi câştigă luciditate. În consecinţă, Lupu… s-a dezechipat şi a intrat în teren. Mutarea a avut efectul scontat şi după 67 de minute dominate de timişoreni, cursul jocului s-a schimbat, iar Ştiinţa a preluat iniţiativa, în ultimele 13 minute rămase. Alin Popescu a redus din diferenţă dintr-o lovitură de penalitate, iar Ivan a marcat eseul victoriei în ultimul minut de joc, scor 8-7. „Timişoara a jucat în play-off, în sezonul trecut, cu Steaua, Baia Mare, Dinamo sau Farul, iar experienţa lor superioară s-a simţit în joc. Intrarea mea în teren a produs un şoc psihologic şi cursul partidei s-a schimbat. Băieţii au căpătat încredere în forţele proprii şi au întors rezultatul”, a spus antrenorul petroşănean, Alexandru Lupu.

Ţintesc locul trei

„Merită felicitări jucătorii Ştiinţei pentru succesul în faţa celor de la „U” Timişoara. A fost un 8-7 muncit, după ce la pauză era 0-7, iar cele patru puncte pot însemna mult în economia campionatului”, a notat site-ul www.rugby.ro. Ştiinţa va avea şi etapa viitoare un meci de la care speră la puncte, în deplasare cu RC Bârlad. Un posibil succes îi plasează pe studenţi într-o poziţie favorabilă în lupta pentru ocuparea locului trei, ultimul care asigură accesul în play-off. „Victoria cu U. Timişoara dă încredere echipei, iar de acum totul e posibil. Steaua şi Farul au acontat deja primele două poziţii, iar noi ne vom bate pentru locul trei cu celelalte trei echipe din serie. Un succes la Bârlad ar fi perfect pentru atingerea acestui obiectiv”, a spus Alexandru Lupu.

Grupa B

Rezultatele etapei a II-a

Steaua – RC Bârlad 81-9

Farul Constanţa – Poli Agro Iaşi 31-9

Ştiinţa Petroşani – „U” Timişoara 8-7

Clasament

1. Steaua 2 2 0 0 136-9 2puncte bonus 10puncte

2. RCJ Farul 1 1 0 0 31-9 1pb 5p

3. Poli Agro Iaşi 2 1 0 1 24-43 0pb 4p

4. Ştiinţa Petroşani 2 1 0 1 8-62 0pb 4p

5. „U” Timişoara 2 0 0 2 19-23 2pb 2p

6. RC Bârlad 1 0 0 1 9-81 0pb 0p

Etapa a III-a, 10 aprilie

Poli Agro Iaşi – Steaua

„U” de Vest Tim. – Farul Constanţa

RC Bârlad – Ştiinţa Petroşani

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura