FlashSport

Steaua, interesată de un puşti al Jiului

Ciprian Marinuţ

Mijlocaşul Marius Mareş de la Club Jiul Petroşani, component al echipei naţionale Under 16, este monitorizat de cluburi de top din ţară, printre care Steaua şi Şcoala de fotbal „Gică Hagi“.

Jucător de interes naţional

Talentul fotbalistic al tinerilor din Valea Jiului iese la suprafaţă, deşi ambele echipe de top ale zonei, Jiul Petroşani şi Minerul Lupeni, au fost învinse de criza financiară. La doar 15 ani, Marius Mareş, mijlocaş central, elev în clasa a IX-a la Liceul „Constantin Brâncuşi” din Petroşani, a devenit unul dintre jucătorii de bază ai echipei Club Jiul Petroşani, care ispăşeşte în Liga a IV-a, păcatele fostei Jiul Petroşani.

Descoperit şi crescut de antrenorul Daniel Huza, Marius Mareş cochetează deja cu Naţionala Under 16, acolo unde jiulistul a cules numai cuvinte de laudă din partea antrenorului Cristian Sava. Prestaţiile bune de la naţionala sub 16 ani l-au adus în vizorul unor cluburi de top din ţară, printre care Steaua şi Şcoala de fotbal „Gică Hagi“. „Antrenorul de la lotul naţional are numai cuvinte de laudă despre el. În fişa jucătorului a scris că este pozitiv la antrenamente, motivat şi dornic de progres, iar în afara programului este civilizat şi respectuos. Aceleaşi aprecieri le am şi eu despre el. Este un jucător de interes naţional. Deja, Steaua şi Şcoala de fotbal a lui Gică Hagi l-au remarcat şi stau cu ochii pe el, manifestându-şi interesul pentru a-l avea”, a declarat antrenorul de la Club Jiul, Daniel Huza.

Şase juniori promovaţi la seniori

Cazul lui Marius Mareş nu este singular la Club Jiul Petroşani, dovadă că şi alţi şase juniori cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani au fost promovaţi la echipa de seniori şi sunt folosiţi în jocurile de verificare. Sandu, Mareş, Arcuşi, Drăgan, Zaharia, Ursachi, Matei sunt jucătorii talentaţi şi de perspectivă, pe care tehnicienii grupării petroşănene vor să-i promoveze între titulari în returul de campionat.

Portarii Jiului, gripaţi

Pe de altă parte, în jocurile de verificare pe care echipa Club Jiul le-a susţinut până acum, antrenorul Daniel Huza nu a putut folosi decât un singur portar, pe Andrei Tonca, ceilalţi doi, Haring şi Pecşan, fiind gripaţi şi izolaţi la domiciliu. Jiul a câştigat amicalul cu Retezatul Haţeg cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Moldovan, Gavriluţi, Zaharia. Tehnicienii Daniel Huza şi Damian Militaru au folosit următorul lot de jucători: Tonca – Bocu, Mirieş, Corobea, Drăgoescu, Sandu, Mareş, Gavriluţi, Moldovan, Popesc, Arcuşi, Matei, Ioaniţoaie, Drăgan, Cânda, Nicandro, Filip, Munteanu, Zaharia, Ursachi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura