Actualitate

Îngheaţă în munţi pentru câţiva lei

Carmen Cosman

Trăiesc din vânzarea măturilor din nuiele şi deşi gerul muşcă din feţele lor, cutreieră munţii în căutarea nuielelor de mesteacăn.

Pentru doar câţiva lei, mai mulţi vulcăneni pleacă aproape zilnic în pădurile dimprejurul Pasului Vâlcan, ca să adune nuiele, din care confecţionează mături. Muncesc de dimineaţa până seara, apoi vând măturile în pieţele din Valea Jiului. Nu au loc de muncă şi spun că trebuie să trăiască din ceva, mai ales că au şi copii acasă.

Le vând cu 5 lei bucata

„Am cinci copii, care trebuie să meargă la şcoală şi au nevoie de haine, de caiete, de mâncare. Mai avem de plătit apă, gunoi, curent, că nimeni nu ni le dă degeaba şi trebuie să supravieţuim cumva, că nici eu şi nici soţul nu lucrăm. Fier vechi şi cărbuni nu mai găsim ca altădată, că s-au băgat alţii pe fir, şi asta este, nu mai avem ce altceva să facem. Noi confecţionăm măturile astea şi le vindem cu 5 lei bucata, că este nevoie de ele la cei care lucrează la ajutorul social şi la curţile oamenilor”, a spus Marcela Enea. „Nu avem ce altceva să facem. Reuşim să ne cumpărăm o pâine sau două, o sticlă de ulei, cu ce reuşim să vindem într-o săptămână. Nu ştiu ce o să facem dacă nu mai avem cui să le dăm, dar ne descurcăm noi. Nu putem să furăm sau să dăm în cap cuiva”, spune şi Ionel Stelea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura