Stadionul Jiul din Petroşani îşi schimbă numele

24 iunie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Consiliul local al municipiului Petroşani a aprobat propunerea primarului Tiberiu Iacob- Ridzi de a atribui stadionului Jiul numele fostului fotbalist şi antrenor Petre Libardi, cel căruia i-a fost conferit de către municipalitatea din Petroşani, în anul 2001, şi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului.

În onoarea acestui sportiv de excepţie, a cărui carieră sportivă, atât ca jucător, dar şi ca antrenor, se confundă practic cu o bună parte din istoria clubului sportiv Jiul Petroşani, pe care Petre Libardi l-a slujit din anul 1963, vreme de aproape o jumătate de secol, în anul Centenar al CS Jiul Petroşani, principalei arene sportive a Văii Jiului îi va fi atribuit numele acestuia.
Potrivit argumentaţiei primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, la proiectul de hotărâre, însăşi cariera sportivă a lui Petre Libardi, dar şi dragostea şi devotamentul cu care acesta a servit clubul petroşenean justifică acest demers, apreciat în egală măsură de sportivi şi suporteri. ”Petre Libardi a evoluat la Jiul Petroşani în aproape 100 de meciuri în Divizia B şi alte 239 de meciuri în Divizia A (locul 4 la Jiul Petroşani, într-un clasament al tuturor timpurilor), marcând 46 de goluri. A jucat la Jiul Petroşani 12 campionate, în perioada 1963-1975 şi a fost căpitanul echipei în două finale ale Cupei României: în anul 1972 (0-2 cu Rapid) şi anul 1974 (4-2 cu Poli Timişoara). A jucat, de asemenea, în Cupa Cupelor (0-3 şi 2-0) cu Dundee United, fiind căpitanul Jiului. De menţionat este şi faptul că Petre Libardi a jucat în echipa naţională de tineret şi în echipa naţională de seniori”, a explicat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Petre Libardi a fost şi antrenor al CS Jiul Petroşani, în anii 1981 şi 1982 şi 1990 şi 1991, când echipa evolua în Divizia A la fotbal. El s-a născut pe 27 august 1942 la Câmpulung Muscel şi a plecat dintre cei vii pe 14 august 2005.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Suporteri jiulistiiii spune:

    Hai Jiul Petrosani !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deveanul Mihai Mărtinesc, dublu campion mondial la karate

Cea de a opta ediţia a întrecerilor Campionatului Mondial de karate WUKF s-a desfăşurat la Bratislava, în Slovacia la Ice...

Jocurile Europene Minsk 2019

Competiţia de la Minsk care reuneşte circa 4.000 de sportivi, tehnicieni, antrenori şi oficiali a continuat cu întrecerile programate duminică...

Trei maşini, făcute praf de un adolescent băut

La doar 16 ani, un minor din Petrila a avariat trei autoturisme în urma unui accident rutier produs pe principalul...

Închide