Sportivii olimpici au reluat pregătirea în cantonamente

19 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Primii 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice au intrat începând de luni în cantonamente de pregătire, deocamdată în regim închis pentru două săptămâni, dar acest lucru este obişnuit pentru marea performanţă.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu (foto), a declarat: “În cantonamentul de la Izvorani vor fi loturile olimpice de judo, box, lupte, gimnastică, nataţie şi kaiac-canoe, un număr de 149 de sportivi, asta în primă fază. Iar canotajul va fi la Snagov cu aproximativ 100 de persoane. Ăsta este primul val, sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare”.
Alături de sportivi, în aceste cantonamente se află “specialişti care fac parte din comisia medicală din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, o parte sunt membri COTAS, Centrul Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică, sunt specialişti în domeniu. Am făcut săptămâna trecută o vizită la Izvorani să vedem exact cum decurg pregătirile. Totul este în regulă, traseele sunt marcate, practic nu va fi ceva foarte diferit pentru sportivi, va fi o procedură asemănătoare celei de intrare într-un sat olimpic. Aşa am gândit această procedură, să fie cât mai prietenoasă cu sportivii. Nu este ceva cu mult diferit de o cazare într-un sat olimpic. Aşa că sportivii sunt obişnuiţi, antrenorii sunt obişnuiţi”, a subliniat Mihai Covaliu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Florentina Marincu Iuşco: Izolarea a fost cel mai bun lucru pentru noi

Atleta Florentina Marincu Iuşco este calificată, după cum se ştie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea se află de...

Federaţiile acuză MTS că întârzie intrarea sportivilor în cantonamente

Ministrul Ionuţ Stroe (foto) a cerut ca rezultatele testelor sportivilor care intră în cantonament să ajungă şi la MTS. „O...

Doar play-off în Liga a II-a de fotbal

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit săptămâna trecută într-o videoconferinţă, pentru a analiza scenariul avansat şi agreat...

Închide