Florentina Marincu Iuşco: Izolarea a fost cel mai bun lucru pentru noi

19 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Atleta Florentina Marincu Iuşco este calificată, după cum se ştie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea se află de aproape două luni în izolare, acasă, la Deva. Chiar dacă nu s-a putut pregăti în condiţii normale, săritoarea în lungime vede şi partea plină a izolării: a stat mai mult acasă, alături de familie şi de fiul său.

Sportiva legitimată la LPS Cetate Deva se pregăteşte sub coordonarea profesorului Nicolae Alexe. Atleta are un rezultat foarte bun cu care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, săritura ei (care este şi un record personal) a fost de 6,92 m, realizată vara trecută, la Campionatele Naţionale în aer liber de la Piteşti. Florentina declară că speră să revină cât mai rapid la viaţa de dinainte, la antrenamente şi competiţii.
Reporter: Ce face Florentina Marincu-Iuşco în această perioadă?
Florentina Marincu-Iuşco: Pe lângă antrenamente, în această perioadă profit de timpul liber mai mult pe care-l am pentru a sta alături de familie şi de fiul meu. Din acest punct de vedere, mă bucur că am reuşit să stau mai mult alături de familie.
Reporter: Cât de mult te-a afectat faptul că nu ai reuşit să te antrenezi în condiţii normale şi că nu poţi participa la competiţii?
Florentina Marincu-Iuşco: Este destul de greu că nu poţi să te antrenezi în condiţii normale, dar înţeleg că izolarea a fost cel mai bun lucru pentru noi toţi în acest moment. Antrenamentele de acasă nu sunt la fel de complexe, dar am învăţat să ne adaptăm la această situaţie.
Reporter: Cum priveşti amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Florentina Marincu-Iuşco: Amânarea Jocurilor Olimpice este o oportunitate de a mă pregăti mai mult şi mai intens. Sunt convinsă că în anul viitor voi fi şi mai bine pregătită pentru cea mai importantă competiţie din viaţa unui sportiv.
Reporter: Care este cea mai mare dorinţă a ta pentru acest an?
Florentina Marincu-Iuşco: Dorinţa mea cea mai mare este ca eu şi familia mea să rămânem sănătoşi, să mă pot reîntoarce rapid la activităţile normale, de zi cu zi.
Reporter: Ce obiectiv, în plan sportiv ţi-ai propus pentru următoarea perioadă?
Florentina Marincu-Iuşco: Îmi doresc să particip la toate competiţiile care vor fi programate în calendarul intern şi dacă se poate şi internaţional şi să îmi îmbunătăţesc cât mai mult rezultatele!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Federaţiile acuză MTS că întârzie intrarea sportivilor în cantonamente

Ministrul Ionuţ Stroe (foto) a cerut ca rezultatele testelor sportivilor care intră în cantonament să ajungă şi la MTS. „O...

Doar play-off în Liga a II-a de fotbal

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit săptămâna trecută într-o videoconferinţă, pentru a analiza scenariul avansat şi agreat...

Amânarea Jocurilor Olimpice costă CIO 800 de milioane de dolari

Preşedintele CIO, Thomas Bach (foto), a anunţat cifra estimativă în ce priveşte împingerea ediţiei Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru...

Închide