Federaţiile acuză MTS că întârzie intrarea sportivilor în cantonamente

18 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Ionuţ Stroe (foto) a cerut ca rezultatele testelor sportivilor care intră în cantonament să ajungă şi la MTS. „O aberaţie!”, comentează preşedinţii de federaţii.
Toţi sportivii olimpici, calificaţi la JO sau cu potenţial de calificare, vor intra săptămâna viitoare în cantonament la bazele anunţate de Ministerul Tineretului şi Sportului: baza nouă de la Snagov, care aparţine MTS, sau Complexul Olimpic de la Izvorani, care aparţine COSR.
Ieri, marea majoritate a sportivilor convocaţi în cantonamente au efectuat testele COVID-19, pentru a se demonstra că sunt sănătoşi, urmând ca după ce vor primi rezultatele să intre în cantonament.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a cerut însă în mod expres ca rezultatele testelor să ajungă mai înainte la minister. „Nici un sportiv nu va intra în bazele de pregătire până când rezultatele nu vor ajunge pe masa mea!“, a transmis ministrul reprezentanţilor federaţiilor sportive.
Conducătorii federaţiilor au comentat această decizie care prelungeşte perioada de revenire a sportivilor în cantonamente cu alte câteva zile, după ce la nivel ministerial au fost întârzieri cu transmiterea Ordinului la Monitorul Oficial şi sportivii nu au putut intra de luni, 18 mai, în cantonament. Sportivii şi tehnicienii care vor avea teste negative la COVID-19 vor putea să intre în cantonamente cel mai repede, pe data de 20 mai. (N.Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doar play-off în Liga a II-a de fotbal

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, întrunit săptămâna trecută într-o videoconferinţă, pentru a analiza scenariul avansat şi agreat...

Amânarea Jocurilor Olimpice costă CIO 800 de milioane de dolari

Preşedintele CIO, Thomas Bach (foto), a anunţat cifra estimativă în ce priveşte împingerea ediţiei Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru...

Lucrurile revin la normal în gimnastică

După cum am mai anunţat în această săptămână, o serie de sportivi revin la activitatea din sălile de antrenament, printre...

Închide