Federaţiile acuză MTS că întârzie intrarea sportivilor în cantonamente

Ministrul Ionuţ Stroe (foto) a cerut ca rezultatele testelor sportivilor care intră în cantonament să ajungă şi la MTS. „O aberaţie!”, comentează preşedinţii de federaţii.
Toţi sportivii olimpici, calificaţi la JO sau cu potenţial de calificare, vor intra săptămâna viitoare în cantonament la bazele anunţate de Ministerul Tineretului şi Sportului: baza nouă de la Snagov, care aparţine MTS, sau Complexul Olimpic de la Izvorani, care aparţine COSR.
Ieri, marea majoritate a sportivilor convocaţi în cantonamente au efectuat testele COVID-19, pentru a se demonstra că sunt sănătoşi, urmând ca după ce vor primi rezultatele să intre în cantonament.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a cerut însă în mod expres ca rezultatele testelor să ajungă mai înainte la minister. „Nici un sportiv nu va intra în bazele de pregătire până când rezultatele nu vor ajunge pe masa mea!“, a transmis ministrul reprezentanţilor federaţiilor sportive.
Conducătorii federaţiilor au comentat această decizie care prelungeşte perioada de revenire a sportivilor în cantonamente cu alte câteva zile, după ce la nivel ministerial au fost întârzieri cu transmiterea Ordinului la Monitorul Oficial şi sportivii nu au putut intra de luni, 18 mai, în cantonament. Sportivii şi tehnicienii care vor avea teste negative la COVID-19 vor putea să intre în cantonamente cel mai repede, pe data de 20 mai. (N.Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.