Sezon îngheţat şi fără campioane la handbal

19 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis, luni, să încheie sezonul 2019-2020 atât în Liga Naţională masculină, cât şi în cea rezervată fetelor, îngheţând clasamentele existente la momentul întreruperii celor două competiţii din cauza pandemiei de coronavirus.

La masculin, pe prima poziţie se află Dinamo Bucureşti, iar la fete, SCM Rm.Vâlcea, însă cele două echipe nu vor primi titlurile de campioană. Formaţia vâlceană are acelaşi număr de puncte, 43, ca şi CSM Bucureşti, însă stă mai bine la meciurile directe.
Dinamo şi SCM Rm.Vâlcea vor reprezenta România în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, competiţie pentru care se va putea cere un wild-card şi CSM Bucureşti.
Potaissa Turda, aflată pe doi în ierarhia masculină, va evolua în European Handball League, iar în Cupa EHF vor juca Minaur Baia Mare şi HC Dobrogea Sud Constanţa, iar la fete, CSM Bucureşti, dacă nu va fi acceptată de Federaţia Europeană în Liga Campionilor, Minaur Baia Mare şi SCM Gloria Buzău.
CSM Bucureşti, prin oficialii săi, a reacţionat dur după decizia Consiliului de Administraţie al FRH, preşedintele clubului, Gabriela Szabo, declarând: „Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de acelaşi CA al FR de Handbal, a fost îngropată şi înlocuită cu alta. O ierarhie finală care nu ţine cont nici măcar de matematică?”
Conducerea clubului bucureştean ia în calcul să acţioneze federaţia în instanţă. Există şi un scenariu negru, ca Primăria Capitalei să nu mai finanţeze echipele de handbal de la seniori. Toate scenariile vor fi discutate în Consiliul de Administraţie al clubului. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sportivii olimpici au reluat pregătirea în cantonamente

Primii 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice au intrat începând de luni în cantonamente de pregătire, deocamdată în regim...

Florentina Marincu Iuşco: Izolarea a fost cel mai bun lucru pentru noi

Atleta Florentina Marincu Iuşco este calificată, după cum se ştie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea se află de...

Federaţiile acuză MTS că întârzie intrarea sportivilor în cantonamente

Ministrul Ionuţ Stroe (foto) a cerut ca rezultatele testelor sportivilor care intră în cantonament să ajungă şi la MTS. „O...

Închide