S-a stabilit calendarul competiţiilor de ciclism internaţionale

19 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat calendarul oficial pentru reluarea curselor de ciclism în 2020. Giro şi La Vuelta, două Mari Tururi, se vor intersecta pentru şase zile, conform noului program comunicat.

Turul Franţei, cea mai importantă competiţie de ciclism din calendar, va începe pe 29 august şi se va termina pe 20 septembrie. Turul Italiei (Giro d’Italia) va fi parcurs între 3 şi 25 octombrie, în timp ce Turul Spaniei (Vuelta) va avea la ediţia din acest an doar 18 etape şi va pleca la drum pe 20 octombrie pentru a ajunge în Madrid pe 8 noiembrie.
Cotidianul Marca remarcă faptul că sosirea din Turul Italiei va avea loc în aceeaşi zi, 25 octombrie, cu Turul Paris-Roubaix, una dintre cursele clasice Monument, o decizie curioasă din calendar.
Practic, tot calendarul de ciclism din acest an competiţional va fi înghesuit în 71 de zile, din cauza pandemiei de Covid-19. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sezon îngheţat şi fără campioane la handbal

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis, luni, să încheie sezonul 2019-2020 atât în Liga Naţională masculină,...

Sportivii olimpici au reluat pregătirea în cantonamente

Primii 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice au intrat începând de luni în cantonamente de pregătire, deocamdată în regim...

Florentina Marincu Iuşco: Izolarea a fost cel mai bun lucru pentru noi

Atleta Florentina Marincu Iuşco este calificată, după cum se ştie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea se află de...

Închide