Actualitate

Spectacolul „Şezătoare… în casă la lele Floare“, aplaudat la scenă deschisă

07 Spectacol FodorOana Mihnea

Miercuri, a avut loc spectacolul „Şezătoare… în casă la lele Floare“, organizat în premieră de Ansamblul folcloric „Drăgan Muntean“ al judeţului Hunedoara, care şi-a propus să reînvie obiceiurile străvechi ale poporului român.

Sala Teatrului de Artă Deva a fost plină de spectatori, toate biletele s-au vândut, iar atmosfera din timpul spectacolului a fost una excepţională. Aproximativ 50 de tineri dansatori ai ansamblului hunedorean, coordonaţi de coregraful Mircea Resiga, au urcat pe scenă alături de membrii Ansamblului Ritmuri Zărăndene din satul Hărţăgani, care au venit şi cu femei din sat, îmbrăcate în portul popular. Acestea au contribuit la conturarea unei atmosfere specifice tradiţionalei „Şezători“, au tors şi scărmănat lână, au smicurat porumb, ba chiar au ţesut la un război autentic. Dansatorii Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean au uimit publicul de această dată cu un dans oltenesc, prezentat în premieră în cadrul acestui spectacol. La „Şezătoare… în casă la lele Floare“ au cântat talentaţii artişti  Aida Busuioc, Ovidiu Olari, Lorena Pascu, Ana Teodora Anuţoiu şi, nu în ultimul rând, Cristian Fodor, managerul ansamblului judeţean. De asemenea, a fost alături de aceştia pe scenă interpretul Felician Diniş, membru al ansamblului Ritmuri Zărăndene.
„Având în vedere că promovăm cultura tradiţională a judeţului nostru, am vrut să aducem alături de noi şi alţi promotori ai vechilor obiceiuri româneşti şi ne bucurăm că au răspuns invitaţiei noastre.  Doresc să mulţumesc şi Ansamblului Profesionist Transilvania din Baia Mare, în special directoarei Iuliana Dâncuş, pentru că ne-a împrumutat costume olteneşti pentru dans. Deocamdată, noi nu avem asemenea costume, dar urmează să achiziţionăm. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc întregului colectiv al ansamblului nostru, coregrafului Mircea Resiga, dirijorului profesor George Cîlţea şi îndeosebi celei care a venit cu ideea şi a construit întreaga poveste, scenograful Mariana Lemneaţă. Şi Consiliul Judeţean Hunedoara ne-a fost alături de-a lungul timpului şi suntem siguri că ne va sprijini mereu“, a declarat Cristian Fodor, managerul Ansamblului profesionist „Drăgan Muntean“ din Deva.

3 comentarii la „Spectacolul „Şezătoare… în casă la lele Floare“, aplaudat la scenă deschisă

  • si un amanunt neimportant-Lelea Floare si Badea Ion-Mihai Feier si Roxana Olsanschi

  • Pentru dansatorii Ansamblului Dragan Muntean, Aida Busuioc, Alexandra Hriţcu, Viorela Elena Marfici, Riana Odis, Roxana Jula, Laura Popescu, Madalina Ancu, Miruna Alexandra, Raul Daniliuc, Alin Dragota, Dragota Danut, Denis Ursu, Balan Catalin, Krokoș Eric, Pop Stefan, Roman Andrei, "Sezatoarea in casa la lelea Floare" nu ar mai fi fost sezatoarea pe care am prezentat-o fara "cei care ne-au primit in casa", Lelea Floare si Badea Ion, in persoana actorilor Roxana Oslanschi si Mihai Feier de la Teatrul de Arta Deva.
    Pentru acest motiv tinem sa le multumim din tot sufletul si sa le transmitem cele mai frumoase ganduri de apreciere pentru modul cum ne-au prezentat la rampa.
    MULTUMIM!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura