Şomerii hunedoreni nu vor să lucreze

04 Bursa locurilor de munca

Nicoleta Popa

Şomerii hunedoreni au avut, din nou, la sfârşitul săptămânii trecute, posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă. Cu toate că oferta angajatorilor a fost una variată, hunedorenii nu s-au arătat prea dornici să se angajeze. Astfel, din peste 20.000 de şomeri înregistraţi în judeţ, doar 50 au participat la Bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
„Dat fiind că bursa de vineri a fost ultima din acest an, ne-am aşteptat la o participare mai mare a şomerilor din judeţ. Avem o ofertă de aproximativ 500 de locuri de muncă disponibile. Este adevărat că în mare parte acestea sunt destinate muncitorilor necalificaţi. Sperăm ca la bursa pe care o vom organiza la sfârşitul lunii ianuarie din 2010, şomerii hunedoreni să se arate mai interesaţi de găsirea unui loc de muncă”, a declarat Vasile Iorgovan, directorul coordonator al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara.

Locuri de muncă puţine pentru cei cu studii superioare
La bursă au fost invitaţi să participe 114 agenţi economici, însă doar 30 au spus prezent. Cele mai multe joburi au fost oferite în domeniul construcţiilor, 71, textilelor, 60, iar o firmă de cablaje din judeţ s-a prezentat cu aproape 70 de locuri de muncă libere. Pentru şomerii cu studii superioare, firmele prezente la bursă au oferit doar nouă posturi.
„Mi-am găsit un loc de muncă la fabrica de cablaje din Deva, ca muncitor necalificat, deşi am terminat Facultatea de Ştiinţe Economice. Sunt în şomaj de aproape un an de zile, după ce firma la care am lucrat a dat faliment. Am tot aşteptat, crezând că voi găsi ceva potrivit specializării mele, dar nu sunt locuri de muncă disponibile în acest domeniu. A trebuit să accept acest post de muncitor necalificat, pentru că nu mai puteam să stau acasă fără bani”, a spus Ioan Petru, din Deva.

One thought on “Şomerii hunedoreni nu vor să lucreze

  • 11 decembrie 2009 la 12:35
    Permalink

    cred ca avenit vremea ca romani sa nu-si mai vinda forta de munca pe 2lei,au inbogatit destul,vreme de 20 de ani patronii si statul roman

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.