Şoimul Băiţa începe o nouă aventură în Cupa României

2. Cupa Romaniei 9 august - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Deţinătoarea Cupei României, faza judeţeană, va deschide sezonul oficial 2016-2017 pentru trupele hunedorene, urmând să joace azi în primul tur al competiţiei KO, ediţia naţională. Echipa din Băiţa va întâlni trupa de Liga a III-a, Millenium Giarmata, formaţie ce s-a salvat în extremis de la retrogradarea în Liga a IV-a.

Şoimul, cu mari probleme de lot
Având exemplul sezonului trecut, când Şoimul a jucat trei tururi în faza naţională a Cupei României, eliminând divizionarele terţe FC Hunedoara şi Performanţa Ighiu şi pierzând apoi în faţa altei grupări din acelaşi eşalon, Pandurii II Tg. Jiu, alb-verzii îşi doresc şi în acest an să ajungă cât mai departe în competiţia surprizelor. Din păcate, Şoimul se confruntă cu mari probleme de efectiv, neavând prezent pe bancă nici pe antrenorul Elek Szemely, plecat în concediu.  Astfel, Şoimul i-a pierdut în această vară pe Pepenar, Vîrtan şi Blaga, plecaţi la CNS Cetate Deva, Vîrlan şi Blaga, care au ales pe Retezatul Haţeg, Cîrdei este suspendat iar Benea şi Dărăban sunt accidentaţi. În schimb, a revenit la echipă Ionuţ Lupulescu, care a fost împrumutat la Cerna Lunca Cernii. „Cert este că ne vom prezenta la meci şi ne dorim să câştigăm. Mai trebuie să şi putem. Am înţeles că Giarmata va veni cu prima echipă, s-au şi întărit, dar noi vom da totul pentru a învinge. Din păcate, am pierdut o serie de jucători importanţi, avem şi accidentări dar vom juca cu ce avem. Sperăm să compensăm prin ambiţie şi prin tinereţe, pentru că media de vârstă a echipei a scăzut cu şapte – opt ani. Ne aşteptăm să fie lume multă la meci, pentru că publicul e dornic de fotbal după două luni de pauză”, a spus Mirel Dubar, preşedintele clubului Şoimul Băiţa.

Giarmata s-a întărit
Adversara trupei din Băiţa, Millenium Giarmata, a încheiat sezonul trecut pe locul 13 în seria a IV-a a Ligii a III-a, salvându-se în ultimul moment de la retrogradarea în Liga a IV-a. Gruparea antrenată de Răzvan Leuca s-a întărit în această pauză de vară, aducându-i în lot pe portarul Rusu (CSM Lugoj), pe fundaşul Casian Maghici (FC Hunedoara) şi pe mijlocaşul Robert Buzducea (CNS Cetate Deva). În plus, în lot se află şi fraţii Florin şi Mihai Olariu, cei care anul trecut pierdeau la Crăciuneşti, cu FC Hunedoara, în aceeaşi fază a Cupei României. Partida Şoimul Băiţa – Millenium Giarmata se joacă azi, de la ora 17.30, pe stadionul „Comunal” din Crăciuneşti. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor juca două reprize de prelungiri iar dacă egalitatea persistă, departajarea se va face la lovituri de la 11 metri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.