Sofia va găzdui turneul european de taekwondo pentru calificare la Jocurile Olimpice

World Taekwondo Europe a decis ca tur­neul european de calificare pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 să aibă loc anul viitor la Sofia, după ce a fost amânat în două rânduri, din cauza pandemiei de Covid-19.
Iniţial, întrecerile trebuiau să se desfă­şoare în oraşul italian Milano, între 17 si 19 aprilie a.c. iar după ce acest lucru s-a dove­dit imposibil, Moscova, a preluat sarcina de a-l găzdui până la finalul anului. Cum nici la Moscova desfăşurarea turneului în 2020 nu va fi posibilă, World Taekwondo Europe a stabilit ca Sofia să organizeze competiţia pe 30 şi 31 ianuarie anul viitor.
Gheorghe Gigorescu, secretarul general al forului român de specialitate, s-a de­cla­rat mulţumit că întrecerile vor avea loc in Bulgaria. “Este bine că turneul va avea loc aproape de noi, într-o locaţie atractivă şi uşor accesibilă. Consiliul de conducere al fe­deraţiei va stabili în zilele viitoare com­po­nenţa lotului cu care vom aborda califi­că­rile olimpice. După o pauză atât de înde­lun­gată va trebui să ţinem seama de multe va­riabile în alcătuirea echipei”, a spus oficia­lul Federaţiei Române de Taekwondo.
World Taekwondo Europe a anuntat printr-un comunicat că protocolul Covid-19 va fi anuntat echipelor in functie de situatia pandemiei de la momentul la care va avea loc competiţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.