Mikako Kotani, noul director sportiv pentru Tokyo 2020

Dubla campioană olimpică la înot ar­tis­tic Mikako Kotani (foto) a fost numită în func­ţia de director sportiv pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020, după ce predecesorul sau Koji Murofushi, me­da­liat cu aur olimpic la aruncarea ciocanului, a devenit comisar al Agenţiei Sporturilor din Japonia.
Kotani, care a câştigat, de asemenea, o medalie de argint şi patru de bronz la Cam­pionatele Mondiale din 1986 şi 1991, şi-a preluat noul rol începand de luni.
Fosta înotătoare a ocupat mai multe funcţii administrative în sportul nipon – mem­bru al Comitetului executiv al Comite­tului Olimpic Japonez, precum şi membru al Comisiei Sportivilor şi în Comisia Spor­tului Feminin.
În calitate de înalt oficial în gestionarea JO, directorul sportiv al Tokyo 2020 coor­do­nează întreaga activitate la jocuri a orga­nizaţiilor sportive implicate – Comitetul In­ternaţional Olimpic, Comitetul Inter­na­ţional Paralimpic, federaţiile sportive na­ţionale şi internaţionale, Comitetele Olim­pice cele şi Paralimpice Naţionale. De ase­me­nea, joacă un rol important în furni­za­rea de informaţii pentru părţile interesate externe, fiind o interfaţă a diviziei sportive din Comitetul de organizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare