Politica si administratie

Soarta deponeurilor de gunoi se decide la anul

Sorina Popa

Ieri, primarii tuturor unităţilor administrativ teritoriale ar fi trebuit să participe la şedinţa convocată de Consiliul Judeţean, în vederea stabilirii locaţiilor pentru cele două deponeuri de gunoi, care vor fi construite în judeţ. Cu toate astea, doar 32 de edili şefi au fost prezenţi la respectiva şedinţă.

Ciorile distrug culturile

Primarul din Băcia, Emil Rişteiu, nu este de acord ca una dintre gropile ecologice de gunoi să se construiască pe teritoriul comunei sale. „Nu sunt de acord ca acest proiect să se realizeze la noi în comună. Şi, mai ales, nu aşa, de pe poziţia ”taci din gură”. În Băcia, avem 50 de hectare de teren cultivat cu grâu, care au fost deja distruse din cauza ciorilor. Or, un deponeu în zona noastră ar face ca numărul acestora să crească substanţial, de aceea sătenii nu-l vor”, a spus primarul comunei Băcia.

Moloţ nu vrea să meargă pe la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, le-a atras atenţia primarilor că dacă se va merge pe ideea achiziţionării unui alt teren, decât cel deţinut de instituţia judeţeană la Băcia, nu este dispus să facă drumuri la DNA, ca să dea cu subsemnatul, pentru că s-a cumpărat pământul mai scump.

Primarul oraşului Geoagiu, Simion Mariş, a declarat că este convins că edilul din Băcia a fost prost informat, în legătură cu această investiţie de valoare. Pentru a lămuri lucrurile, administratorul public al judeţului, Dorin Martin, le-a spus edililor prezenţi că rampele de gunoi ecologice, în valoare de peste 50 de milioane de euro amândouă, vor fi monitorizate strict de cei de la Uniunea Europeană, deci, în nici într-un caz nu vor fi probleme cu funcţionarea lor. În final, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a dat termen ca până pe 10 ianuarie, să se stabilească locaţiile pentru cele două deponeuri, în caz că ele nu vor fi construite la Băcia şi Petrila, aşa cum s-a stabilit iniţial.

One thought on “Soarta deponeurilor de gunoi se decide la anul

  • sa le faca molot la vata si sacaramb unde are el pensiunile, nu la noi la bacia, daca nu sunt probleme cu gropile ecologice sa le faca in fata pensiunilor lui molot sa fie un loc de vizitat pentru turisti

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura