Sport

Aşii sportului hunedorean ai anului 2010

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Amelia Racea (foto) şi antrenoarea de gimnastică Liliana Cozma, ambele de la CNS – CSS „Cetate” Deva, sunt laureatele anului 2010 în sportul hunedorean. CNS CSS „Cetate” Deva a cucerit titlul de lider în topul cluburilor finanţate din bani publici, iar CS Comexim Lupeni este campion la cluburi cu capital privat.
 

Gimnastica redevine „regină”
Medaliată cu aur la bârnă şi cu bronz la echipe la Campionatul European şi campioană naţională la paralele, gimnasta Amelia Racea a fost desemnată sportiva hunedoreană a anului 2010, au anunţat, ieri, specialiştii Direcţiei pentru Sport şi Tineret Hunedoara. Sportiva de la „Cetate” Deva şi-a luat  astfel revanşa şi a readus gimnastica în postura de lideră a sportului hunedorean, după ce, în 2009, a fost plasată,  în mod nedrept, doar pe locul doi în topul judeţean, în urma arcaşului Răzvan Marcu (Minerul Aninoasa). Ca o curiozitate, Racea nu s-a calificat iniţial în finala de la bârnă a Europenelor din Anglia, însă i-a luat locul Anei Porgras, care nu a putut concura din cauza unei accidentări şi a cucerit titlul de campioană continentală. Aproape sigur, podiumul topului judeţean la sporturi olimpice, va fi completat de alte două gimnaste, respectiv Raluca Haidu şi Cerasela Pătraşcu, şi ele medaliate la Europene. Antrenoarea hunedoreană a anului a fost declarată Liliana Cozma. Tehniciana care a activat aproape tot anul 2010 la lotul olimpic de gimnastică al României a cucerit astfel pentru al şaselea an consecutiv acest important titlu.

 

An bogat în performanţe
Specialiştii DSTJ Hunedoara au mai desemnat pe acest final de an doar laureatele în clasamentul cluburilor, urmând ca topurile complete ale sportivilor, antrenorilor şi cluburilor să fie finalizate în ianuarie 2011. „CNS CSS  „Cetate” Deva a cucerit titlul de lider în topul cluburilor finanţate din bani publici, iar CS Comexim Lupeni este campion la cluburi cu capital privat. Finalizarea clasamentelor sportivilor, antrenorilor şi cluburilor va avea loc în ianuarie 2011, întrucât e nevoie de timp pentru a verifica toate performanţele raportate de cluburi”, a precizat Marieta Ilcu, directorul executiv interimar al DSTJ Hunedoara. Şefa sportului hunedorean a apreciat că 2010 a fost mai bogat în performanţe decât anii anteriori. „Gimnastica a renăscut şi a redevenit lidera sportului hunedorean, cu performanţe foarte valoroase. Rezultate bune pe plan internaţional s-au mai obţinut la box,  judo, nataţie şi atletism, iar la sporturi neolimpice, avem un număr de 24 de sportivi, care sunt cel puţin campioni europeni”, a precizat Marieta Ilcu.

Premierea, doar în 2011
Festivitatea de premiere va avea loc doar în luna ianuarie 2011, întrucât DSTJ doreşte ca la „Gala Sportului” să poată fi prezente şi gimnastele, pentru a nu se mai repeta situaţiile neplăcute din anii anteriori, când primii clasaţi au lipsit de la festivitate. „Gimnastele sunt în această perioadă în cantonament la Izvorani şi vor veni la Deva doar în ianuarie, pentru a-şi finaliza situaţia şcolară. Din acest motiv, am programat festivitatea de premiere în perioada în care ele vor fi în Deva, pentru a putea fi prezente la Gala Sportului”, a spus Marieta Ilcu. Premiile acordate celor mai buni sportivi hunedoreni vor fi, ca de obicei, modeste din punct de vedere financiar. „Legislaţia în vigoare ne permite să alocăm pentru acest eveniment suma maximă de 10.000 de lei. Din acest buget sportivii vor primi cupe, materiale sportive şi premii în bani”, a spus Marius Simina, consilier în cadrul DSTJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura