Comunitate

Simulare de incendiu la azilul de bãtrâni

Dana Istudor
 
Pompierii din cadrul Detaşamentului din Petroşani au efectuat ieri o simulare de incendiu la singurul azil de bătrâni din Valea Jiului. Aplicaţia i-a speriat pe localnici, care nu ştiau ce s-a întâmplat la stabiliment şi au sărit să-i ajute pe pompieri.

La exerciţiu au participat un modul SMURD şi un echipaj al Ambulanţei, precum şi pomperii civili din Petrila, sub coordonarea militarilor de la Detaşamentul din Petroşani. Tema exerciţiului era un incendiu izbucnit într-o cameră a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Petrila, în care mai mulţi bătrâni au rămas captivi. Pompierii militari din Petroşani au avut ocazia să folosească şi un dispozitiv pe care puţine judeţe din România îl au în dotare şi cu ajutorul căruia se evacuează gazele şi fumul toxic dintr-o clădire şi se introduce aer, astfel încât, persoanele captive să poată respira până când sunt găsite de către militari.
„Noi nu am mai avut astfel de acţiuni şi ne bucurăm că am avut un rol însemnat, pentru că suntem un obiectiv important din Valea Jiului.  Acţiunea a fost extraordinară, foarte multe forţe desfăşurate, beneficiarii impresionaţi. A fost foarte rapidă şi oamenii din jur erau foarte impresionaţi, iar mulţi dintre ei chiar au crezut că este o acţiune reală şi nu ştiau cum să ne ajute. Se întrebau ce s-o fi întâmplat la căminul de bătrâni”, a declarat Doru Codrea, şeful Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Petrila. Comandantul unităţii din Petroşani a Detaşamentului de Pompieri „Iancu de Hunedoara”, căpitanul Adrian Avram, spune că exerciţiul este extrem de important şi pentru pregătirea pompierilor, iar după finalizarea lui a ajuns la concluzia că efectivele aflate sub comanda sa au intervenit bine şi sunt gata să acţioneze eficient şi într-o situaţie reală.
„Putem spune că au fost cronometraţi şi timpii de reacţie, astăzi şi într-o eventuală situaţie de urgenţă la căminul de bătrâni din Petrila, se poate interveni în condiţii foarte bune şi eficient, la stingerea incendiului”, a declarat Avram. După încheierea exerciţiului, pompierii din Petroşani le-au oferit bătrânilor din azil mai multe pachete cu alimente şi dulciuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.