Pregãtiti sã revinã la guvernare în 2010

17 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Preşedintele PNL Deva, Florin Oancea, susţine că PNL este pregătit să ajungă la guvernare şi să preia conducerea ţării, şi nu este exclusă o alianţă PNL-PSD, dar numai în anumite condiţii impuse de liberali.

Incompetenţa guvernului, adevăratul motiv al crizei
„PNL este singurul partid care a condus responsabil destinul românilor, timp de patru ani, iar în urma dezastrului în care a ajuns ţara, suntem pregătiţi ca din 2010 să preluăm frâiele unei noi guvernări, pentru că trebuie să oprim căderea liberă a României în prăpastie şi să redresăm situaţia din ţară. Adevăratul motiv al scăderii nivelului de trai nu este criza economică, aşa cum invocă actualii guvernanţi, ci proasta guvernare. Şi, din păcate, românii o simt pe pielea lor, zi de zi”, afirmă Florin Oancea.

Posibilă alianţă PNL-PSD, dar nu oricum
Cât despre o posibilă alianţă între PNL şi PSD (cum se vehiculează la bursa zvonurilor), Oancea spune că este posibilă doar în anumite condiţii. „Alianţa se poate materializa doar în condiţiile în care PSD nu mai ia poziţia de capră vis-a-vis de relaţiile cu PDL. Dacă ies acum de la guvernare – adică nu se mai prostituează acceptând umilinţe zilnice ale liderilor PDL, doar pentru a-şi menţine câteva funcţii de conducere în teritoriu – şi dacă pierde Băsescu prezidenţialele, atunci PNL ar putea face o înţelegere cu PSD. Numai că, pentru asta ar trebui să se grăbească”, mai spune liderul liberal, care menţionează că diferenţa între PNL şi PSD constă în atitudine, iar PSD ar trebui să ia aminte. „PNL, cu 15 la sută a dat afară PDL de la guvernare, iar PSD, care se autodeclară partidul nr. 1 în România este slugarnic în faţa PDL. Asta este diferenţa”, mai spune Oancea.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Alarme false la telefonul pentru copiii abuzati

Hunedorenii lipsiţi de spiritul civic şi de respect faţă de efortul celor care muncesc în regim non-stop pentru salvarea de...

În Hunedoara, Bac-ul nu este în pericol

Ieri, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Hunedoara a asigurat Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar că, în judeţul nostru, examenul de...

Sã votãm pentru Retezat!

Vestea bună este că mai sunt 20 de zile în care putem vota Retezatul, pentru a-l urca încă două locuri...

Închide