Comunitate

Alarme false la telefonul pentru copiii abuzati

04 telefon
Nicolle Ebner
 
Hunedorenii lipsiţi de spiritul civic şi de respect faţă de efortul celor care muncesc în regim non-stop pentru salvarea de vieţi sau bunuri şi care înroşeau cablurile telefoanelor gratuite de la Pompieri şi Ambulanţă, şi-au extins aria de activitate şi asupra serviciului de intervenţie rapidă în situaţiile de abuz asupra copiilor.

Telenovele la telefonul gratuit pentru urgenţe
În doar două săptămâni de la înfiinţare, echipa de intervenţie a fost chemată de trei ori, în cele mai îndepărtate zone ale judeţului, urgenţele semnalate la telefonul: 0800.110. 203, pus gratuit la dispoziţia cetăţenilor, fiind false. „Duminică noaptea, în jurul orei 22.00, echipa noastră de intervenţie rapidă în situaţiile de abuz asupra copiilor, era pe drumuri prin Valea Jiului. Ni s-a semnalat faptul că, de două zile, două fetiţe, de unu şi respectiv cinci ani, sunt singure în casă, deoarece au fost părăsite de mama lor. Fetiţele plângeau încontinuu, iar vecinii, chipurile deranjaţi de gălăgie, ne-au chemat să luăm copiii abandonaţi. Când colo, nici vorbă de aşa ceva. Inspectorii noştri au constatat că fetele au condiţii foarte bune de viaţă şi nu erau deloc abandonate. În două săptămâni am avut trei astfel de apeluri false, toate la distanţe foarte mari, în Valea Jiului. Bani aruncaţi inutil pe Apa Sâmbetei, din cauza unor persoane certate cu bunul simţ”, declară Viorica Popescu, director general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Apelanţii vor fi verificaţi
Pentru a evita astfel de situaţii, conducerea instituţiei a modificat procedurile de preluare a apelurilor. Astfel, nu vor mai fi preluate decât apelurile venite de la persoane care-şi dau numele întreg, adresa de domiciliu şi numărul de telefon, pentru verificare. De asemenea, va fi activată o echipă de intervenţie, special pentru Valea Jiului, pentru operativitate, dar şi pentru eliminarea cheltuielilor inutile, în cazul că apelurile false vor continua.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.