Alarme false la telefonul pentru copiii abuzati

17 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate
04 telefon
Nicolle Ebner
 
Hunedorenii lipsiţi de spiritul civic şi de respect faţă de efortul celor care muncesc în regim non-stop pentru salvarea de vieţi sau bunuri şi care înroşeau cablurile telefoanelor gratuite de la Pompieri şi Ambulanţă, şi-au extins aria de activitate şi asupra serviciului de intervenţie rapidă în situaţiile de abuz asupra copiilor.

Telenovele la telefonul gratuit pentru urgenţe
În doar două săptămâni de la înfiinţare, echipa de intervenţie a fost chemată de trei ori, în cele mai îndepărtate zone ale judeţului, urgenţele semnalate la telefonul: 0800.110. 203, pus gratuit la dispoziţia cetăţenilor, fiind false. „Duminică noaptea, în jurul orei 22.00, echipa noastră de intervenţie rapidă în situaţiile de abuz asupra copiilor, era pe drumuri prin Valea Jiului. Ni s-a semnalat faptul că, de două zile, două fetiţe, de unu şi respectiv cinci ani, sunt singure în casă, deoarece au fost părăsite de mama lor. Fetiţele plângeau încontinuu, iar vecinii, chipurile deranjaţi de gălăgie, ne-au chemat să luăm copiii abandonaţi. Când colo, nici vorbă de aşa ceva. Inspectorii noştri au constatat că fetele au condiţii foarte bune de viaţă şi nu erau deloc abandonate. În două săptămâni am avut trei astfel de apeluri false, toate la distanţe foarte mari, în Valea Jiului. Bani aruncaţi inutil pe Apa Sâmbetei, din cauza unor persoane certate cu bunul simţ”, declară Viorica Popescu, director general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Apelanţii vor fi verificaţi
Pentru a evita astfel de situaţii, conducerea instituţiei a modificat procedurile de preluare a apelurilor. Astfel, nu vor mai fi preluate decât apelurile venite de la persoane care-şi dau numele întreg, adresa de domiciliu şi numărul de telefon, pentru verificare. De asemenea, va fi activată o echipă de intervenţie, special pentru Valea Jiului, pentru operativitate, dar şi pentru eliminarea cheltuielilor inutile, în cazul că apelurile false vor continua.
Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
În Hunedoara, Bac-ul nu este în pericol

Ieri, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Hunedoara a asigurat Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar că, în judeţul nostru, examenul de...

Sã votãm pentru Retezat!

Vestea bună este că mai sunt 20 de zile în care putem vota Retezatul, pentru a-l urca încă două locuri...

Românii în Italia

După ultimele date statistice, românii au ajuns să formeze cea mai mare comunitate de străini din Italia. Datele oficiale italiene...

Închide