Simona Halep renunţă la turneul de la Shenzhen 

6 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii, Simona Halep (foto), a decis să scoată din program turneul de la Shenzhen, pe care l-a câştigat în 2018, dar are parte de multă înţelegere din China. Halep, Kerber, Wozniacki, Svitolina, Kvitova, Goerges şi Muguruza sunt tenismenele de top care vor juca un singur turneu pregătitor înainte de Australian Open.

Simona Halep a dat o lovitură importantă organizatorilor de la Shenzhen, turneul de categorie Internaţional care oferă cele mai mari premii în bani la nivelul circuitului WTA. Deşi la început de 2018 a reuşit dubla în China, câştigând atât la simplu, cât şi la dublu, numărul unu mondial a luat acum decizia de a-şi prelungi intersezonul cu încă o săptămână. Astfel, în 2019, Halep va evolua la Sydney, începând cu data de 7 ianuarie, dar nu va mai merge în China.
Turneul de la Shenzhen a rămas în aceste condiţii fără jucătoare de Top 10 pe tablou, şi doar cu Aryna Sabalenka din Top 15 la start, în ciuda faptului că oferă premii de trei ori mai mari decât oricare alt concurs de categorie similară. Fondul de premiere de 750.000 de dolari nu a reuşit însă să convingă jucătoarele să meargă în China înaintea vizitei la Australian Open, 11 dintre cele mai bine clasate 12 tenismene care vor juca în prima săptămână a lui 2019 alegând să zboare spre Auckland sau Brisbane.
Cu toate acestea, Luiz Carvalho, directorul turneului de la Shezhen, a avut multă empatie pentru Simona şi chiar i-a luat apărarea. „Halep a fost accidentată. Evident, ne-ar fi plăcut să revină, dar decizia ei a fost aceea de a nu juca în această săptămână, pentru a pregăti mai bine Australian Open-ul”, a declarat Carvalho, potrivit Tennis World USA.
În absenţa Simonei, chinezii le vor vedea la lucru pe alte trei românce: Irina Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea. Turneul promovează intensiv prezenţa româncelor, dedicându-le, practic, cele mai recente trei postări pe Twitter.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turneu de şah pentru elevi la Deva

Rotary Club Deva Castrum şi Clubul de Şah Deva, în colaborare cu Hotel President Deva, organizează mâine, 8 decembrie, la...

Teatrul de Artă Deva încheie anul 2018 în forţă şi începe 2019 cu două premiere

Teatrul de Artă Deva încheie anul 2018 în forţă, oferind publicului în luna decembrie o serie de evenimente care sperăm...

Bulina neagră, 6.12.2018

Petru Alexandru Balasz, tânăr de 19 ani, din Hunedoara Pentru că riscă închisoarea după ce a băgat un devean în...

Închide