Eveniment

Şi magistraţii hunedoreni protesteazã

Sorina Popa

Magistraţii hunedoreni au decis să protesteze şi ei începând de ieri, neintrând în sălile de judecată, timp de două ore, între 8.30 şi 10.30, în fiecare zi, nemulţumiţi de faptul că li s-au tăiat din sporurile salariale. 

Fără spor de risc
„Vom protesta în fiecare zi, până când se vor rezolva solicitările noastre”, a declarat judecătorul Mihaela Timişan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Judecătorii din toată ţara sunt nemulţumiţi că le-a fost tăiat sporul de 50 la sută, spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică.
Pe de altă parte, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, spune că a anunţat, în urmă cu câteva luni, că nu vor mai fi bani de sporuri şi că luptă alături de Ministerul Public pentru obţinerea de fonduri pentru Justiţie. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a mulţumit judecătorilor şi procurorilor care au ales să-şi continue activitatea în ciuda renunţării la sporul de 50 la sută. „Am informat, încă din ianuarie, atât CSM, cât şi preşedinţii curţilor de apel, tribunalelor, judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă acestea că singura noastră bază legală pentru plata sporului de 50 la sută este legea prin care a fost prevăzut bugetul de stat pentru 2009, iar bazele financiare pentru plata acestor sporuri sunt legal alocate prin această lege“, a spus Predoiu.

One thought on “Şi magistraţii hunedoreni protesteazã

  • cind avocatii au facut greva, pt ca justitia nu lua atitudine fata cei din baroul lui bota, toti judecatorii si procurorii erau impotriva avocatilor, spunandu-le ca ei nu pot face greva.
    acum, cum e, domnilor magistrati?!
    dv puteti face greva???!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.