Sport

S-au întâlnit şi… atât

04 x 2 sub comanda capitanului Pintilii Jiul se descurca acceptabil in teren, insa are mari probleme financiare

Ciprian Marinuţ

Întâlnirea primarilor din Valea Jiului iniţiată de edilul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, pentru susţinerea financiară a clubului Jiul poate fi caracterizată prin mult zgomot pentru nimic.

Au venit, au vorbit, dar n-au decis
Sensibil la greutăţile clubului Jiul, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, i-a invitat, ieri, la o întâlnire pe toţi edilii din Valea Jiului, pentru a discuta despre susţinerea financiară a echipei fanion a Văii Jiului. Au răspuns prezent reprezentanţi de la aproape toate primăriile din Valea Jiului, cu excepţia celor de la Uricani şi Aninoasa.  Din start, Ridzi a spus că în nici un caz Primăria municipiului Petroşani nu poate susţine singură echipa Jiul, iar la final, nu s-a luat nici o decizie şi nu s-a găsit nici o soluţie pentru finanţarea echipei de fotbal. ”Primăria municipiului Petroşani nu poate susţine singură echipa. Normal ar fi ca echipa Jiul să fie susţinută de toate comunităţile din Valea Jiului, pentru că e un simbol al zonei”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi. “Domnul Simota ne-a prezentat din ce sunt formate cheltuielile unui club din liga secundă şi ne-a cerut sprijin. Nu s-a găsit însă nici o soluţie minune. Urmează ca toţi cei care au fost acolo să propună cetăţenilor şi consiliilor locale să ajute Jiul. Rămâne de văzut în ce măsură oamenii se vor arăta receptivi şi dispuşi să ajute fotbalul”, a spus Constantin Ramaşcanu, viceprimarul oraşului Petrila.

Fără banii Primăriei e grav
Rezultatul întrunirii a stârnit emoţii la Jiul. „Dacă nu se bagă Primăria nu se ştie ce se va întâmpla cu echipa pentru că sunt probleme mari de ordin financiar. Fiscul e în control la toate echipele, sunt datorii la jucători, situaţia nu este deloc uşoară”, au spus oficialii minerilor. Jiul sărbătoreşte anul acesta şi 90 de ani de existenţă, prilej cu care Alin Simota vrea să le ofere fanilor o aniversare de neuitat. „Pentru asta e nevoie de bani. Consiliul Judeţean a aprobat 200 de milioane de lei vechi pentru acest eveniment dar nu este o sumă suficientă”, spuneau cei din conducerea clubului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura