Și Ambulatoriu spitalului din Deva își schimbă fața și nu numai

Clădirea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva va fi reabilitată și dotată cu aju­torul fondurile europene, obținute prin Planul Național de Redresare și Re­zi­liență (PNRR). Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, instituție în subor­di­nea căreia se află SJU Deva, a obținut fi­nanțare pentru proiectul depus în vederea realizării acestei investiții, în valoare de 15,4 milioane de lei.

Și exterior și interior
Este vorba și de utilarea cu aparatură medicală a Policlinicii Spitalului Ju­de­țean Deva, dar și de reabilitarea clădirii. Astfel, pe lângă proiectul de reparații capitale care s-a finalizat, extinderea Uni­tății de Primiri Urgențe, Secția nouă de Radiologie, clădirea care va deservi secția Spitalizare de zi, extinderea de la Blocul Operator, iată că a fost atrasă o sumă importantă, peste 15,4 milioane de lei pentru reabilitarea clădirii și achiziția de echipamente și aparatură medicală.
În cadrul acestui proiect, vor fi exe­cu­tate lucrări de reabilitare (tâm­plă­rie, ins­ta­lații sanitare, instalații elec­trice, ins­ta­lații de încălzire), lucrări de ex­tindere a activității și vor fi achi­zi­ționate echi­pa­mente și aparatură me­dicală.
În ceea ce privește achiziționarea de apartură medicală, dr. Lucian Miron, directorul medical al unității sanitare, susține că va fi achiziționată aparatură me­dicală pentru toate secțiile din Am­bulatoriu. De exemplu, pentru Medicina Internă, ecografe, pentru Cardiologie ecocardiograf, pentru Chirurgie ge­ne­rală, laser endevenos.
Anual, la Ambulatoriul Integrat al SJU Deva se prezintă peste 100 de mii de pacienți care solicită asistență medi­cală în 28 de specialități.