Politica si administratie

Și Ambulatoriu spitalului din Deva își schimbă fața și nu numai

Clădirea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva va fi reabilitată și dotată cu aju­torul fondurile europene, obținute prin Planul Național de Redresare și Re­zi­liență (PNRR). Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, instituție în subor­di­nea căreia se află SJU Deva, a obținut fi­nanțare pentru proiectul depus în vederea realizării acestei investiții, în valoare de 15,4 milioane de lei.

Și exterior și interior
Este vorba și de utilarea cu aparatură medicală a Policlinicii Spitalului Ju­de­țean Deva, dar și de reabilitarea clădirii. Astfel, pe lângă proiectul de reparații capitale care s-a finalizat, extinderea Uni­tății de Primiri Urgențe, Secția nouă de Radiologie, clădirea care va deservi secția Spitalizare de zi, extinderea de la Blocul Operator, iată că a fost atrasă o sumă importantă, peste 15,4 milioane de lei pentru reabilitarea clădirii și achiziția de echipamente și aparatură medicală.
În cadrul acestui proiect, vor fi exe­cu­tate lucrări de reabilitare (tâm­plă­rie, ins­ta­lații sanitare, instalații elec­trice, ins­ta­lații de încălzire), lucrări de ex­tindere a activității și vor fi achi­zi­ționate echi­pa­mente și aparatură me­dicală.
În ceea ce privește achiziționarea de apartură medicală, dr. Lucian Miron, directorul medical al unității sanitare, susține că va fi achiziționată aparatură me­dicală pentru toate secțiile din Am­bulatoriu. De exemplu, pentru Medicina Internă, ecografe, pentru Cardiologie ecocardiograf, pentru Chirurgie ge­ne­rală, laser endevenos.
Anual, la Ambulatoriul Integrat al SJU Deva se prezintă peste 100 de mii de pacienți care solicită asistență medi­cală în 28 de specialități.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura