Şi-a ucis soţia, apoi s-a spânzurat

03 crima poza 2Maximilian Gânju
Oana Mihnea

Doi tineri au fost descoperiţi morţi sâmbătă noapte, de pompierii din Lupeni, într-un apartament din localitate. Mama femeii a fost cea care a dat alarma, după ce a încercat timp de mai multe zile să dea de fiica ei. Ancheta arată că este vorba de o crimă urmată de sinucidere. Cei doi tineri erau căsătoriţi de circa doi ani şi gelozia pare să fi fost motivul acestei drame.

Gelozia şi patima jocurilor de noroc
Dănilă Alin (27 de ani) şi Dănilă Andreea (25 de ani) formau un cuplu de mai mulţi ani şi s-au mutat împreună într-un apartament din Lupeni, după ce s-au căsătorit civil. Vecinii celor doi spun că se iubeau foarte mult, însă Alin era şi foarte gelos. Lucra la mina din Lupeni şi avea patima jocurilor de noroc, iar din când în când mai şi bea. Andreea muncea la un bar din Lupeni, iar acest lucru îl făcea pe bărbat să fie suspicios şi să provoace dispute. „Mai aveau certuri, ca orice cuplu, se mai auzea câteodată. El avea o leafă bună, se descurcau şi nu ne-am gândit că s-ar putea ajunge la crimă. Fata era foarte frumoasă şi el era gelos… Mai mergea pe la păcănele şi aveau certuri. De joi nu i-am mai văzut deloc, de când a luat leafa nu s-a mai auzit nimic din apartamentul lor şi ne-am gândit că or fi plecat pe undeva. Duminică am simţit miros urât venind din locuinţă şi seara am anunţat la 112 că este ceva în neregulă”, spune unul dintre vecini.
Nici părinţii celor doi nu au mai avut vreo veste de la ei de când Alin luase salariul. Mama tinerei a încercat să o sune în ultimele zile de mai multe ori, însă fără nici un răspuns, motiv pentru care s-a decis să o caute acasă. Şocul a fost unul foarte puternic, pompierii ajunşi la faţa locului au intrat în apartament şi i-au descoperit pe cei doi tineri fără suflare. Andreea era întinsă pe pat şi acoperită cu o plapumă, iar Alin se spânzurase de tocul uşii care dădea în cameră. „Posibil să se fi certat, la nervi să o fi lovit pe fată fără să mai gândească şi când a văzut că nu mai respiră, să se fi spânzurat”, cred vecinii.

A sufocat-o cu o perină
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu, în cazul femeii sunt suspiciuni de omor, iar în cazul bărbatului, de sinucidere. Dosarul deschis în acest caz a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru soluţionare, iar trupurile neînsufleţite ale celor doi au fost preluate de medicii legişti pentru stabilirea cauzelor morţii.
„Femeia de 25 de ani a fost sufocată cu o perină şi nu prezenta alte leziuni pe suprafaţa corpului, iar bărbatul de 27 de ani a murit în urma asfixiei mecanice prin spânzurare“, a declarat medicul legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Procurorul Mirela Negruţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a afirmat că în cazul de la Lupeni s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de omor şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a faptelor. Se pare că cei doi soţi nu se aflau la prima ceartă puternică, iar poliţia a fost nevoită de mai multe ori să intervină pentru aplanarea conflictelor izbucnite între ei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.