Al treilea eşec consecutiv, prima demisie

11 x 2 fc hd asu poli timCiprian Marinuţ

FC Hunedoara a pierdut fără drept de apel, scor 0-3 (0-2), derbiul cu ASU Poli Timişoara, disputat sâmbătă, acasă, în etapa a VII-a a Ligii a III-a. „Alb-albaştrii” au ajuns la trei eşecuri consecutive şi s-au auto-exclus aproape total din cursa pentru promovare. Preşedintele clubului de pe Cerna, Alin Barna, şi-a anunţat demisia într-o postare pe Facebook, iar gestul său de onoare ar trebui urmat şi de alţi „vinovaţi”.

Atmosferă frumoasă, joc slab al hunedorenilor
Partida care a adus pe gazonul Stadionului „Michael Klein” pe ocupanta locului secund al clasamentului s-a dovedit extrem de atractivă, în tribune fiind prezenţi în jur de 3.000 de spectatori localnici şi 400-500 de suporteri ai alb-violeţilor. Încă de la primul fluier, cele două galerii au dat tonul la show, etalându-şi arsenalul de materiale pirotehnice şi scandări, astfel că atmosfera a fost una de mare meci. Jucătorii din teren au rămas restanţi cu contribuţia la spectacol în primele 15 minute, după care, contrar raportului de forţe din tribune, oaspeţii şi-au asumat rolul de candidată la promovare şi au dictat ritmul partidei. Tulcan (min. 22) a avut prima mare ocazie a partidei, însă şutul său a fost scos de la vinclu de Ciubotariu. FC Hunedoara a egalat scorul la ocazii importante, prin Creciunesc (min. 28), care a şutat peste poartă din interiorul careului mic, după devierea lui Mardare. Firesc, a venit şi deschiderea scorului, autorul fiind timişoreanul Birău, care a marcat cu capul, după o respingere greşită în faţă a portarului Ciobotariu, 0-1. „Alb-albaştrii” au avut o replică palidă printr-un şut a lui Drăgoescu (min. 36), după care au etalat un joc fără orizont. Pragmatici ca orice bănăţeni, cei de la ASU Poli şi-au mărit avantajul prin acelaşi Birău (min. 44) la o fază ciudată la care portarul Ciobotariu a fost din nou păcălit, 0-2.

Foc de paie, stins de-o ploaie şi o demisie
FC Hunedoara şi-a schimbat un pic năravul şi strategia după pauză şi a reuşit să fie mai ofensivă şi mai periculoasă la poarta adversă. Din păcate, lobul lui Ionicescu (min. 47) a fost scos de pe linia porţii de Bilia, reluarea cu capul a lui Bozian (min. 48) a trecut pe lângă, iar voleul lui Tecsi (min. 57) a greşit şi el ţinta. Şi cum ocaziile ratate se răzbună, Ţugui a dus scorul la 0-3, marcând simplu după o acţiune proprie. FC Hunedoara a picat psihic, dar şi-a trecut în cont cea mai mare ocazie a finalului de meci, în minutul 76, când lovitura de cap a lui Mardare a ţintit bara. Ultimele minute au fost controlate de „alb-violeţi” atât în teren, cât şi prin fondul sonor asigurat de galerie, în vreme ce hunedorenii şi-au înecat amarul în ploaie.
Prima şi singura reacţie firească după şirul de trei eşecuri consecutive a venit din partea preşedintelui clubului, Alin Barna care şi-a anunţat demisia într-o postare pe Facebook. „Pentru că respect Hunedoara şi iubitorii fotbalului hunedorean, îmi asum toate deciziile luate de când am preluat conducerea clubului FC Hunedoara şi în consecinţă am hotărât să demisionez din funcţia de preşedinte. Istoria mă va judeca!”, a notat Alin Barna pe contul său personal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.