E oficial: CNS „Cetate” are majoritate în Lotul României la Mondialele de gimnastică

11 x 1 loturi-glasgowCiprian Marinuţ

Patru dintre cele şapte gimnaste din Lotul României care a făcut deplasarea în Scoţia pentru Campionatele Mondiale sunt legitimate la CNS „Cetate” Deva. Anamaria Ocolişan, Andreea Iridon şi Laura Jurca fac parte dintre cele şase titulare, iar Andreea Munteanu va fi rezervă. Cea mai importantă competiţie de gimnastică artistică a anului 2015 va avea loc în perioada 23 octombrie-1 noiembrie, la Glasgow, şi va pune la bătaie obişnuitele medalii, plus bilete pentru Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

Au plecat în Scoţia
Cele şapte componente ale lotul de gimnastică feminină al României au plecat, sâmbătă, la Glasgow, pentru a participa la ediţia a 46-a a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, a anunţat site-ul oficial al FRG. Din echipă fac parte patru gimnaste de la CNS „Cetate” Deva, două de la Dinamo Bucureşti şi una de la CSM Oneşti, semn că „laboratorul performanţelor” de la poalele cetăţii rămâne principala „fabrică de talente” a gimnasticii feminine româneşti. Larisa Iordache, Diana Bulimar (ambele Dinamo Bucureşti), Anamaria Ocolişan, Andreea Iridon, Laura Jurca (toate trei CNS „Cetate” Deva) şi Silvia Zarzu (CSM Oneşti) vor fi titularele echipei, iar Andreea Munteanu (CNS „Cetate” Deva) este rezervă. Antrenorii care vor superviza echipa în Scoţia sunt Lucian Sandu, Cristian Moldovan şi Lăcrămioara Moldovan, iar colectivul medical e alcătuit din dr. Mihaela Dobrinici, Toma Vasilescu şi Florin Aştefanei.
Alături de fete a plecat în Scoţia şi echipa masculină a României, care este formată din sportivii Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Andrei Ursache şi Laurenţiu Nistor, Andrei Groza fiind rezervă. Antrenori sunt Ioan Suciu, Vasile Vug şi Ştefan Gall. Delegaţia este condusă de Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, iar din ea mai fac parte arbitrii Raluca Bugner, Dan Grecu şi Eugen Căţean, precum şi Anca Grigoraş, delegatul FIG.  Competiţia este programată în perioada 23 octombrie-1 noiembrie.

Record de participanţi
La Campionatele Mondiale de la Glasgow s-au înscris un număr record de participanţi, 615 gimnaşti din 91 de ţări, aceasta fiind ultima ediţie la care echipele sunt formate din câte şase gimnaste. Reprezentantele României nu au mai fost pe podiumul mondial din 2007, la ultimele trei ediţii terminând pe locul patru. Din echipa actuală, doar Larisa Iordache a mai urcat pe podiumul mondial, în 2014, cucerind de două ori argintul. La Glasgow se vor decide şi primele echipe calificate la JO de la Rio de Janeiro, primele opt formaţii din calificări, la masculin şi feminin, obţinând biletele pentru Olimpiada de anul viitor, în timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele patru locuri disponibile la JO, în aprilie 2016. De asemenea, medaliaţii la individual compus vor obţine calificarea directă la JO, dacă echipele ţărilor lor nu s-au calificat deja.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.