Comunitate

Sezonul estival, deschis oficial în stațiunea Geoagiu-Băi

Magdalena Șerban

În 1 Iunie, Staţiunea Geoagiu-Băi şi-a deschis porţile pentru un nou sezon es­tival. La eveniment au luat parte au­torităţi locale, judeţene și naționale, par­lamentari hunedoreni, repre­zen­tanţi ai mediului economic, turişti şi o serie de invitaţi.

De interes național
După slujba de binecuvântare, oficiată de un sobor de preoți, au urmat dis­cur­suri ale oficialităților și apoi dansuri mo­derne prezentate de trupa The Power, coordonată de Adrian Hațegan și, bine­înțeles, mult așteptata vizită în ștrand. Toți cei interesați de noutăți au fost pri­miți, cu drag, iar mulți au vrut să profite de prima bălăceală pe anul acesta, mai ales că totul a fost din partea casei. „Le mulțumesc celor de la Băile Daco-Romane pentru frumoasa găzduire ofe­rită an de an, tuturor agenților eco­no­mici, localnicilor, turiștilor, colegilor pri­mari prezenți aici, autorităților județene și naționale care ne sunt alături de fie­care dată. De asemenea, doresc să le mul­țumesc tuturor celor care au con­tri­buit ca lucrările din zona noastră să fie finalizate, unele sunt în curs de finalizare, astfel ca stațiunea Geoagiu-Băi să fie una modernă și de interes național. În cali­tatea mea de vicepreședinte al Aso­ciaţiei Naţionale a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice din România, consider că putem să ne mândrim cu faptul că avem cele mai moderne baze de recu­pe­rare medicală din România. Nu o spun ca o laudă la adresa mea sau a agenților economici, ci chiar în 2018, la București, am fost premiați pentru acest lucru. Totodată, mulțumesc Consiliului Ju­de­țean Hunedoara pentru că de la Halta Geoagiu și până în stațiune, circulația se face pe un drum modernizat, deci s-a asi­gurat și partea de infrastructură rutieră, adică toate condițiile propice. Vă aşteptăm să vă petreceţi zilele de vară la noi în staţiune şi să redescoperiţi pu­te­rile apei termale, curele cu ape minerale şi mai ales frumuseţea unor locuri pline de pagini de istorie”, a fost invitaţia lansată de Vasile Cărăguţ, primarul ora­şului Geoagiu.

Potențialul zonei
Lucian Rus, secretar de stat în Mi­nis­terul Antreprenoriatului și Turismului, a apreciat că „ne mândrim cu progresul pe care îl înregistrează această stațiune, asta datorită conducerii județene și lo­cale, astfel încât să putem promova po­tențialul zonei, al județului, precum și al României, ca și destinație turistică. Po­tențialul este fantastic și noi, cu toții, alături de antreprenori, turiști, localnici, putem dezvolta turismul românesc și să arătăm adevăratele valori. Antreprenorii, care reprezintă seva economiei româ­nești, dovedesc zi de zi, chiar dacă în­tâm­pină diverse dificultăți, că putem face tu­rism de calitate în România”. Vice­președintele CJ Hunedoara, Alin Țambă, a amintit că în acest an, ad­mi­nistrația ju­dețeană a finalizat lucrările la sectoarele de drumuri care asigură acce­sul spre stațiunea Geoagiu Băi, pro­iectul fiind finanțat din fonduri europene. „Este deja oficial, județul Hunedoara a devenit, după județul Constanța, nu doar ca potențial, ci și ca fapt, al doilea județ cel mai turistic din România. Asta arată că atât CJ Hunedoara, cât și primarii precum Vasile Cărăguț își fac foarte bine trea­ba, alături de agenții economici. Suc­ces, tuturor”, a transmis în alocuțiunea sa. Cei care vor alege să-și petreacă zi­le­le libere la ștrandul de aici, vor achita pentru un bilet de intrare suma de 30 de lei pentru copiii cu vârsta până la 14 ani, 40 de lei pentru adulți, iar copilașii până la trei ani beneficiază de gratuitate. Cele 3.000 de șezlonguri vor fi oferite tot cu titlu gratuit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.