ActualitateFlash

Un fost politician PDL vrea să scape de pușcărie. Marian Mihalache a fost condamnat la 25 de ani pentru că și-a ucis iubita în Irlanda

Un fost politician PDL, condamnat la închisoare pentru omor, vrea să fie eliberat condiționat, după ispășirea a 13 ani. Marian Mihalache a ajuns la închisoare pentru că și-a ucis iubita în anul 2010. În vârstă de 61 de ani, băr­batul ar îndeplini condiția legală care
i-ar permite să obțină eliberarea înainte de termen. El își execută pedeapsa în regim de maximă siguranță, dat fiind că ar fi avut mai multe abateri dis­ci­plinare și a refuzat integrarea în pro­grame educative.

Pedeapsă comutată
Marian Mihalache, fost șef la APIA Hunedoara, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat. El a primit o primă condamnare în Irlanda, pe viață, pentru că și-a ucis iu­bita. Ulterior, pedeapsa i-a fost comutată la 25 de ani de închisoare, de o instanță din România.
După 13 ani petrecuți după gratii, fos­tul politician ar dori să fie pus în libertate, condiționat, dat fiind că îndeplinește con­dițiile prevăzute de lege în astfel de situații. Bărbatul se află la cea de-a doua analiză a solicitării de eliberare condițio­nată, însă judecătorii nu se grăbesc să dea curs cererii sale din motive care țin de comportamentul său.
„Instanța constată că deținutul se află la a doua analiză din perspectiva liberării condiționate și este încarcerat din data de 28.01.2010, pentru comiterea unei in­fracțiuni de omor calificat. De ase­me­nea, instanța constată că acesta a comis 27 de abateri disciplinare și nu a fost re­compensat. Mai departe, instanța reține că persoana condamnată a refuzat par­ticiparea la mai multe programe edu­ca­tive”, se arată în comunicarea Judecă­toriei Aiud.
Judecătorii au decis, luând în con­si­derare gravitatea infracțiunii săvârșite și comportamentul manifestat în închi­soare, „total incompatibil cu normele carcerale”, dar și perioada rămasă de exe­cutat și riscurile evidențiate de către evaluarea psihologică, că petentul nu se încadrează pentru a fi eliberat con­di­țio­nat. Drept urmare, cererea sa a fost res­pinsă. Instanța a stabilit că o nouă cerere poate fi formulată doar după data de 24 aprilie 2024.

Amendă pentru jignirea magistratului
De altfel, chiar înainte ca dosarul său să fie judecat, fostul politician a provocat un scandal în sala de judecată. iar acest lucru i-a atras un avertisment din partea judecătorilor care au analizat cererea de eliberare din închisoare.
„Instanța atrage atenția petentului că utilizarea unor asemenea expresii aduce atingere solemnității ședinței de jude­cată și nu sunt potrivite pentru desfă­șu­ra­rea ședinței. Petentul invocă chestiuni care nu au nici o legătură cu prezenta cauză, spunând «că ştie că este prost şi că așa cum a învățat la școală, dacă ar trebui să cunoască ceea ce se întâmplă astăzi în instanță». La susținerea cauzei de către apărătorul din oficiu, petentul intervine şi spune «doamnă, nu aveți cum să vă supuneți peste mine fără in­di­cația mea», se precizează în hotărârea instanței.

Crima care a îngrozit Irlanda
În vara anului 2009, după 13 ani Marian Mihalache și iubita sa, o asistentă care lucra în Dublin, Irlanda, s-au despărțit. Femeia a fost cea care a decis să pună capăt relației. Pe de altă parte, fostul politician, vicepreședinte al PDL Hunedoara, proaspăt divorțat, a încercat să o determine să revină la el. A fost refuzat categoric, cu atât mai mult cu cât fosta sa iubită, Loredana, se implicase într-o altă relație.
Politicianul a mers în Irlanda, a rezervat o cameră la un motel, iar după ce a sunat-o pe mama femeii pentru a-i spu­ne că fiica ei l-a trădat, dar că el o iubeș­te, și că se vor reîntâlni în Rai.
Două zile mai târziu, pe 27 ianuarie, Loredana Pricăjan s-a întâlnit cu Marian Mihalache, la motelul acestuia, din Sandyford, în jurul orei 10.00 dimineaţa, iar din acel moment nu a mai fost văzută în viață. A doua zi, portarul motelului a intrat în camera de hotel, alarmat de un mesaj, și l-a găsit pe bărbat inconștient, pe jos. Fosta iubită, dezbrăcată doar în lenjerie intimă, zăcea fără suflare, în cameră, cu gâtul tăiat adânc. Moartea i-a fost provocată nu doar de înjunghiere ci și de frângerea coloanei vertebrale.
(A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura