Service-urile auto hunedorene, vizate de protecţia consumatorilor

25 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, controalele au avut loc în perioada 15 – 19 iunie 2020, iar din rezultatele centralizate reiese că, în urma neregulilor constatate, s-a dispus aplicarea a 134 de avertismente şi 123 de amenzi contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor acordate la nivel naţional s-a ridicat la aproape jumătate de milion de lei.

Inspectorii ANPC au descoperit la service-urile din judeţul nostru lipsa totală sau parţială a precizărilor cu privire la garanţia pieselor de schimb sau a lucrărilor realizate, cât şi nerespectarea timpului de remediere a defecţiunilor acoperite de garanţie, dar şi lipsa totală sau parţială a elementelor de informare-caracterizare de pe eticheta produsului sau etichete netraduse în limba română pentru piesele de schimb auto de import. Tot în Hunedoara s-a mai descoperit la centrele de reparaţii auto şi lipsa afişării preţurilor şi tarifelor orare (preţurile sau tarifele afişate nu corespundeau cu cele din deviz, în sensul că erau mai mici decât cele prevăzute în documentele oficiale. Pe lista neconformităţilor s-au mai regăsit şi abateri privind promoţiile. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Case de vacanţă sparte de doi hoţi

Pentru prinderea suspecţilor, poliţiştii din Uricani au organizat o razie în localitate. Suspecţii sunt doi tineri din municipiul Lupeni, unul...

Bătuţi şi tâlhăriţi pentru o şapcă şi un pachet de ţigări

Totul s-a petrecut pe strada Bejan din Deva, unde un tânăr de 19 ani a fost abordat de un alt...

A plecat după vaci şi şi-a găsit sfârşitul într-o baltă

Tragedia a avut loc la Govăjdia, iar victima, o femeie de 47 de ani, plecase miercuri seara să-şi caute vacile...

Închide