Politica si administratie

Şereş, propus la Deva candidat la conducerea PC

Nicolle Ebner

Filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Conservator (PC) este prima din ţară care i-a propus, oficial, lui Codruţ Şereş, (foto) să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Pe liste proprii la alegerile din 2012
În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată ieri, la Deva, Petru Mărginean, liderul conservatorilor hunedoreni, în numele său şi al întregii filiale judeţene, i-a propus secretarului general al PC, Codruţ Şereş, prezent la conferinţă, să candideze la conducerea partidului. „Este un bun conducător, care cunoaşte foarte bine ceea ce se întâmplă pe scena politică, este crescut în sânul partidului, şi o persoană cu mare experienţă politică şi de viaţă”, l-a caracterizat Petru Mărginean, pe Codruţ Şereş. La rândul său, acesta a declarat că este prima propunere oficială de a-şi depune candidatura, însă: „mă voi gândi la ea, dar nu este suficient să faci politică doar de dragul politicii. Este nevoie de o asumare a răspunderii şi de constituirea unei echipe de conducere activă, prezentă, şi care să comunice cu teritoriul”. Mărginean a subliniat că Şereş este cunoscut de toate organizaţiile judeţene din ţară şi cu o echipă şi o strategie bună, crede că PC ar putea obţine rezultate notabile la alegerile locale din anul 2012. „Acum, avem un protocol de colaborare cu PSD, dar la alegerile locale din 2012, PC va merge cu candidaţi pe liste proprii”, a mai declarat, ieri, preşedintele PC Hunedoara.

„Tinereţea nu este tot timpul un atu”
Cât despre Dan Constantin, cel care şi-a depus în mod oficial candidatura pentru postul de preşedinte al PC (rămas vacant în urmă cu două săptămâni, după retragerea onorabilă a Danielei Popa din politică pentru un mandat în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, liderul conservatorilor hunedoreni afirmă că: „Nu avem nimic împotriva dânsului, dar tinereţea nu este tot timpul un atu, iar Consiliul Judeţean PC Hunedoara consideră că cel mai bun candidat este Codruţ Şereş. Dan Constantin este o persoană remarcabilă, pe care noi o vedem foarte potrivită pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PC”. Funcţie care, în acest moment, nu există la nivel central, dar care poate fi înfiinţată.
Că filiala PC Hunedoara este una puternică şi apreciată la centru, o demonstrează numărul mare de delegaţi (40), care vor participa la Congresul PC din 28 februarie 2010, iar Şereş nu exclude varianta ca, în cazul în care va ajunge preşedintele PC, Petru Mărginean să facă parte din echipa de conducere a partidului, urmând să ocupe unul din cele şapte sau nouă (încă nu s-a stabilit) posturi de vicepreşedinte.
După Deva, secretarul general al PC se întâlneşte astăzi, la Târgu Mureş, cu liderii filialelor din Transilvania.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura