Sport

Bucuroşi de puncte, supăraţi pe joc

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au bifat, prin victoria cu HCM Buzău (scor 32-26), cele două puncte absolut necesare în clasament, însă au rămas datoare la calitatea jocului.
Au înviat, dar nu trăiesc bine

Trupa antrenată de Cosmin Hendrea şi Ioan Mătăsaru a pus capăt seriei negre de trei eşecuri consecutive suferite de la începutul anului prin victoria cu HCM Buzău, în partida disputată în recent renovata Sală a Sporturilor din Deva. Cartaş şi coechipierele sale au condus din primul până în ultimul minut şi au fost sigure în permanenţă pe victorie, dar au dezamăgit la capitolul constanţă şi eficacitate. „După cum a început meciul, credeam că adversarele o să marcheze mai puţin de 10 goluri în tot jocul şi noi vom câştiga la o diferenţă mare de scor. Însă, a intervenit relaxarea, căderile inexplicabile, ratările incredibile şi la pauză, diferenţa era de doar trei goluri, scor 13-10. Scenariul a fost similar şi în repriza secundă, însă aici avem scuza că am rulat tot lotul de jucătoare. Sunt bucuros de puncte, dar sunt nemulţumit de joc, pentru că nu avem constanţă şi concentrare”, a spus antrenorul Cosmin Hendrea.

Eficienţă slabă, replieri târzii
Cetate a condus cu 12-6 în minutul 25 al primei reprize şi a bifat diferenţa maximă de scor 24-16 în minutul 43. Antrenorul emerit Ioan Mătăsaru, care a făcut statistica jocului, spune că cifrele demonstrează că echipa deveană a fost deficitară în atac şi a avut probleme la viteza de repliere. „Am jucat modest în faţa unei echipe slabe, pe care trebuia să o învingem la 10-15 goluri diferenţă, ca să ne refacem pasivul de la golaveraj. Din păcate, în atac, echipa a avut o eficienţă slabă, întrucât a marcat doar 32 de goluri, din 55 de acţiuni ofensive şi s-au ratat şi două aruncări de la şapte metri. În plus, fetele s-au repliat cu întârziere, dovadă că au încasat 11 goluri din acţiuni pe faza a doua sau pe contraatac. Lentoarea replierilor poate fi pusă pe seama faptului că o parte a pregătirii s-a desfăşurat la Simeria, unde sala are dimensiuni mai mici, însă explicaţiile nu ţin de cald”, a spus Ioan Mătăsaru.
Cetate are adversari accesibili în următoarele două etape, respectiv Rapid Bucureşti (deplasare) şi Rulmentul Braşov (acasă), iar cu un punctaj maxim poate reveni în cărţi în lupta pentru un loc în cupele europene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura