Şeful Salvital, Petru Mărginean: Vom da salariile mărite din 15 mai!

10 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Preşedintele Asociaţiei „Salvital”, Petru Mărginean (foto), a declarat într-o emisiune tv că, din 15 mai, se vor da salariile mărite angajaţilor săi. În repetate rânduri, angajaţii de la Salvital au protestat, deoarece sunt nemulţumiţi că au salarii mult mai mici faţă de colegii lor din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Să nu vină doar cu promisiuni”
Petru Mărginean a declarat recent că nu a primit încă o soluţie legată de o finanţare mai bună activităţii SMURD de către Consiliul Judeţean Hunedoara. ”E normal să mă lupt pentru salariile lor. Ştim, nu numai în perioada asta, când există această epidemie cu care ne confruntăm, ei sunt expuşi cam tot timpul la riscuri. Şi consider că la muncă egală, la riscuri egale, ar trebui să aibă şi drepturi egale. E normal ca, după 15 ani, în care n-am avut nici o reclamaţie legată de vreun paramedic, să le crească salariile. Eu sper, fiind şi an electoral, fiecare să vină nu doar cu promisiuni, cum am tot primit până acum şi în adunarea generală şi la toate întâlnirile pe care le-am avut. Foarte mulţi au trecut de aceste promisiuni şi au votat în şedinţele de consiliu această cotizaţie de 10 lei, ca să le putem mări salariul la 3.000 de lei. Minimul să fie 3.000 de lei. Din 42 de consilii locale au votat deja 38, deoarece Consiliul Judeţean a rămas la 7 lei. Eu sper ca până la urmă şi Consiliul Judeţean să treacă peste promisiuni şi să respecte hotărârea adunării generale care este obligatorie, după cum spune legea”, a explicat Mărginean.

Nu plăteşte contribuţiile la stat
Totodată, el a anunţat că în data de 15 mai va plăti paramedicilor salariile mărite. ”Eu nu le pot pune paramedicilor pe masă măşti şi mănuşi, pentru că nu mănâncă măşti şi mănuşi, au nevoie de salarii. Plus că au familii. Concluzia este că, indiferent că va da – sper că vor înţelege, sper în maturitatea lor politică şi umană- Consiliul Judeţean diferenţa până la 10 lei pentru salarii, indiferent, şi o spun cu toată responsabilitatea, eu în 15 mai voi da salariile mărite la 3.000 de lei. Aşa cum am promis şi cum au promis şi ei. Eu le voi da mărite, chiar dacă nu voi plăti contribuţiile la stat. Le voi amâna”, a declarat preşedintele Salvital.

„Responsabilitatea revine conducerii Salvital”
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat că „noi am dat 7 lei/locuitor pentru Asociaţia Salvital, iar apoi încă 3 lei/locuitor pentru achiziţia de materiale de protecţie. Majorarea salariilor este responsabilitatea celor de la Salvital, noi am dat o hotărâre de consiliu pentru cei 3 lei/locuitor”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viorel Sălan: „Cea mai bună soluţie ar fi o lege de amnistie fiscală pentru toate aceste amenzi neconstituţionale”

După deciziile Curţii Constituţionale a României referitoare la Ordonanţele de Urgenţă şi amenzile acordate cetăţenilor cu acest prilej, l-am abordat...

Accident rutier mortal la Orăştie

Ieri, duminică, în jurul orei 05.00, un bărbat de 65 de ani, din Petrila, în timp ce conducea un autoturism...

A intrat cu motocicleta în maşina poliţiştilor

Un adolescent de 17 ani a scăpat teafăr după ce s-a izbit cu o motocicletă de autospeciala poliţiştilor care-l urmăreau....

Închide