Actualitate

Sefii gresesc, compania plãteste

04 Cladire CNH Petrosani (1)

Dana Istudor

Mai mulţi şefi din cadrul subunităţilor miniere ale Companiei Naţionale a Huilei Petroşani sunt cercetaţi, după ce s-a descoperit că s-au plătit amenzile primite pentru diferite nereguli constatate de către inspectorii de muncă, din bugetul minei, iar vinovaţii n-au returnat banii din propriul buzunar, aşa cum spune legea.
Administratorul special al Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, Nicolae Turdeanu, spune că „s-au stabilit nişte sume pe care nu le-am înţeles. De exemplu, ITM-ul făcea control pe linie de protecţia muncii, se amenda persoana juridică, adică unitatea, dar uitau să citească mai departe că unitatea trebuia să recupereze respectivele amenzi de la persoanele responsabile. Şi ajungea  mina să plătească şi băieţii să greşească într-o veselie, adică nu era nici o problemă pentru ei”, a declarat Nicolae Turdeanu.
Totodată, responsabilii CNH au ajuns să facă plăţi fără acordul administratorului special, chiar dacă este interzis acest lucru. Despre ce sume este vorba şi cine sunt responsabilii  va stabili o comisie de verificare, numită special pentru a face lumină în acest caz. „Se face verificarea acum, să vedem ce plăţi s-au făcut fără semnătura mea şi pentru plăţile respective se va stabili cine răspunde“, a mai spus Turdeanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura