Sport

Copiii şi juniorii Corvinului nu pot fi ajutaţi

11 Corvinul vs Cfr Timisoara 090

Nicolle Ebner

 Consiliul Local Hunedoara (CLH) nu poate susţine financiar, deocamdată, Centrul de Copii şi Juniori al F.C. Corvinul Hunedoara, din cauza datoriilor acumulate de clubul mamă la bugetul de stat.

Sportivi nelegitimaţi, profesori neplătiţi
Centrul de Copii şi Juniori al F.C. Corvinul Hunedoara a trimis, la Primăria Hunedoara, o adresă, prin care solicită sprijin financiar pentru susţinerea activităţii acestui centru, în cadrul anului competiţional 2009-2010. La data de 10 iunie 2009, din peste 200 de copii, la centru mai rămăseseră 132 de sportivi, repartizaţi pe şase grupe de vârstă. Reprezentanţii centrului doresc înfiinţarea a două noi grupe de copii de opt şi nouă ani şi includerea în Ediţia 2009-2010 a Campionatului pentru Copii şi Juniori, Faza Judeţeană, care va începe în jurul datei de 20 septembrie. Din nefericire pentru sportivi, centrul nu are personalitate juridică şi din această cauză nu se poate înscrie la nici o competiţie sportivă, cei 132 de copii nu sunt legitimaţi şi nici unul dintre cei patru antrenori nu sunt plătiţi (fac muncă voluntară, de dragul sportului şi al copiilor).

Banii nu ajung la copii, ci în bugetul de stat
Primarul Ovidiu Hada a propus alocarea sumei de 150.000 lei din bugetul local, pentru susţinerea Centrului de Copii şi Juniori al F.C. Corvinul Hunedoara, în anul competiţional 2009-2010, însă acest lucru nu este posibil, deoarece banii nu ar ajunge niciodată la copii, ci în sacul găurit al bugetului de stat. „Noi, comisia de învăţământ şi sport, propunem majorarea sumei de la 150.000 lei, la 300.000 lei, dar FC Corvinul să facă dovada legitimării celor 132 de copii, dovada că nu are conturile blocate şi să prezinte un buget de venituri şi cheltuieli. Noi ştim că FC Corvinul are conturile blocate, din cauza datoriilor la bugetul de stat şi în cazul în care alocăm banii, aceştia nu ajung la copii, ci în bugetul de stat. Or, noi vrem ca banii să ajungă la copiii noştri”, a declarat consilierul local PC, Mihai Leu.

Soluţia aleşilor locali, amânarea
Prin urmare, pentru aleşii locali din Hunedoara, sprijinirea copiilor de la Centrul de Copii şi Juniori al F.C. Corvinul Hunedoara a devenit o problemă de nerezolvat. Înfiinţarea unei fundaţii sau organizaţii neguvernamentale în contul căreia să fie viraţi banii nu se mai poate face în timp util – durează cel puţin şase săptămâni, or anul competiţional începe la mijlocul lunii august –, iar întocmirea unui act adiţional prin care la clubul de handbal să se înfiinţeze şi grupe de fotbal – cea mai rapidă şi practică măsură – nu a fost agreată de unii consilieri.
În consecinţă, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ovidiu Hada a fost amânat. Între timp, copiii talentaţi din Hunedoara pleacă de la centrul de pregătire de aici, orientându-se spre cele din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura