Eveniment

Şedinţă tensionată pentru grupul „Tsunami 2”

Livia Botici

Un număr de 14 hunedoreni, acuzaţi de trafic şi consum de droguri, au fost din nou aduşi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara. Cu toate că, ieri, nu s-a judecat pe fondul cauzei, procesul a fost unul stresant pentru cei aflaţi în boxa acuzaţilor.

„Îi arestez”

Şedinţă de judecată plină de tensiune şi de stres, în rândul celor 14 bărbaţi acuzaţi de trafic de droguri. La ora 9.30, atunci când judecătorul a intrat în sala de judecată, trei dintre inculpaţii în dosar au lipsit, Laurenţiu Hanganu, singurul care se mai află încă în arest, a fost absent motivat, deoarece a avut un alt proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar Ciprian Borlea şi Bogdan Bircea erau obligaţi să fie prezenţi. „Suspend şedinţa de judecată pentru 15 minute, iar dacă cei doi nu vor fi prezenţi, voi dispune, din nou, arestarea lor. Este inadmisibil să nu se înfăţişeze la proces, mai ales că se află sub acţiunea unei măsuri preventive de a nu părăsi localitatea, iar prezenţa la fiecare termen de judecată a fost o condiţie esenţială pentru a-i elibera din arestul preventiv, în care au stat câteva luni”, a spus judecătorul.

Doar Borlea a ajuns

Înainte ca pauza să se sfârşească, Ciprian Borlea a ajuns la Tribunalul Hunedoara, dar fără Bogdan Bircea. „Din cauză că Laurenţiu Hanganu nu este prezent, voi acorda un nou termen, pentru data de 25 iunie. Atunci, voi pune în discuţie şi arestarea preventivă a inculpatului Bogdan Bircea, pentru că nu a respectat decizia instanţei”, a mai spus judecătorul. Cei 14 hunedoreni sunt acuzaţi că la sfârşitul anului trecut au făcut parte dintr-o reţea de trafic de droguri. Ei au stat în arest timp de patru luni, iar apoi, magistraţii au decis că pot fi judecaţi în libertate, cu condiţia să nu părăsească localitatea de domiciliu, decât cu acordul instanţei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura