Secţii ale Spitalului Judeţean modernizate cu fonduri europene

7 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, laboratorul de medicină nucleară şi cabinetul de pediatrie din cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva vor fi modernizate şi dotate printr-un proiect cu finanţare europeană.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Hunedoara din data de 7 martie 2019, a fost adoptată hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a documentaţiei aferente proiectului „Modernizare şi dotare laborator radiologie şi imagistică medicală, laborator de medicină nucleară, extindere pentru cabinet pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva – judeţ Hunedoara”, depus la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest în vederea obţinerii finanţării prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020 Axa prioritară 8, Prioritatea de Investiţii 8.1, Obiectiv specific 8.1, Operaţiunea A – Ambulatorii.
Realizarea proiectului conferă laboratorului de radiologie şi medicină nucleară, condiţiile de asigurare a serviciilor medicale la nivelul standardelor actuale şi asigură spaţiile necesare pentru cabinetul de pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al SJU Deva. În mod specific se urmăresc: îmbunătăţirea calităţii actului medical, prin dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă tehnică; reducerea costurilor prin creşterea eficienţei procedurilor medicale şi diversificarea tipurilor de investigaţii medicale.
Concret, în cadrul proiectului va fi modernizată o suprafaţă de 869 mp aferentă laboratoarelor, situată la subsolul clădirii, şi vor fi amenajate trei noi cabinete de consultaţii pediatrie în suprafaţă totală de 65 mp (la parter).
De asemenea, vor fi achiziţionate echipamente medicale noi (ecograf staţionar cu trei sonde, aparat scopie-grafie digital, aparat grafie digital, mamograf digital, system PACS, Dexa Dexxum T şi computer tomograf CT cu 12 slices) şi mobilier (masă pentru examinare, cărucioare/dulapuri pentru instrumentar, stative perfuzie etc.) în valoare totală de 6,8 milioane de lei.
Proiectul se află în precontractare şi urmează ca de săptămâna viitoare să intre în faza de evaluare finală. Valoarea totală a investiţiei este de 10.632.080 cu TVA din care C+M 2.796.968,86 lei cu TVA. Contribuţia proprie în proiect a Consiliului Judeţean Hunedoara este de 212.641 lei. Durata de realizare a investiţiei este de şase luni. (A. Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lovitură pentru PNL Hunedoara. Doi primari au plecat la ALDE

Lovitură pentru organizaţia judeţeană Hunedoara a PNL! Doi primari de comune, Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior, şi Mircea Ghilean, primarul...

Bibliotecile laureate în anul 2018

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat în ziua de 7 martie 2019 un eveniment...

Bulina neagră, 8.03.2019

Dorel Damian, fost poliţist, din Deva Pentru că a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la trei ani de închisoare cu...

Închide