Editorial

Se sparge guvernul, au ba?

lepadatu

Încă din primele zile ale guvernării PDL-PSD scandalurile, de mai mare sau mai mică amploare, s-au ţinut lanţ. Aşa că scandalul izbucnit ieri între cei doi parteneri de guvernare nu a reprezentat, din acest punct de vedere, ceva neobişnuit. Însă, în scandalul de ieri, elementul neobişnuit este că, de această dată, s-ar putea sparge guvernul. Totul depinde de cât de inteligenţi şi de diplomaţi sunt cei din conducerea PSD. Pentru că dacă social-democraţii se vor încăpăţâna şi vor ieşi de la guvernare – în cazul în care premierul Boc nu va renunţa la remanierea ministrului Dan Nica – atunci, ei vor face exact ceea ce a pohtit Traian Băsescu. Adică, să-i scoată pe social-democraţi de la guvernare, chiar provocând o criză politică, ale cărei urmări ar fi în primă instanţă un guvern minoritar PDL. Ceea ce i-ar permite să aibă, în campania electorală şi la alegeri, un ministru al Administraţiei şi Internelor care să provină din partidul său, dacă nu, chiar o persoană care să-i fie devotată cu trup şi suflet.
Nu credem că mai există în ţara asta vreo persoană de bună credinţă şi cât de cât interesată de viaţa politică autohtonă, care să nu fi priceput că în spatele tuturor acestor scandaluri şi lucrături se află preşedintele Băsescu. Şi, fiţi siguri, că şi de astă dată, tot Traian Băsescu se află la originea acestui nou scandal de pe scena politică. Aşa că degeaba face pe naivul, declarând că habar n-are ce se întâmplă, el fiind ocupat, vezi Doamne, cu alte probleme. Degeaba le-a sugerat liderilor din cele două partide, în stilul său băşcălios, să-şi bage picioarele în apă rece, să se liniştească (!?) şi apoi să vină la el, la Cotroceni, ca să-i împace. Nimeni nu mai crede că el nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase, aşa cum a dat de înţeles.
Deci, urmează ca astăzi să vedem ce se va întâmpla, în scandalul remanierii ministrului social-democrat Dan Nica. Pentru că reacţia de ieri a PSD este cât se poate de clară. Dacă ministrul Nica va fi revocat din funcţie – lucru pe care, potrivit pesediştilor, nu o poate face premierul, nici măcar preşedintele, ci doar Parlamentul, la propunerea premierului –  atunci, miniştrii PSD îşi vor înainta demisiile în bloc.  Iar în acest caz, afirmă social-democraţii, întreaga răspundere o poartă preşedintele Traian Băsescu şi PDL.
Întrebarea este ce va decide Traian Băsescu, fiindcă el este „stăpânul inelelor”, în urma reacţiei foarte dure şi fără echivoc a conducerii PSD? Va face pasul înapoi, sau va merge înainte, chiar cu riscul provocării unei profunde crize politice? Va îndrăzni, oare, Traian Băsescu să arunce ţara în haos politic şi economic, numai pentru a fi sigur că mai prinde încă un mandat de preşedinte?

2 comentarii la „Se sparge guvernul, au ba?

  • Mie personal nu imi pasa cine cu cine se aliaza la guvernare, nu imi pasa nici cine va fi presedinte. Guvernul sa guverneze iar presedintele sa medieze. Acum, vorbind strict din punctul de vedere al pesedistilor, daca nu reusesc sa dea jos guvernul Boc se compromit foarte grav in ochii electoratului. S-a ajuns la situatia de care pe care, dupa sistemul invingatorul ia totul.

  • Se sparge pe dracu’. Acum in prag de alegeri cand e nevoie de bani pentru campanie, cand directorii de deconcentrate trebuie sa faca rost de bani..Nu se sparge nimc!! Avem aceeasi politicieni de rahat care folosesc hartie igienica atunci cand se sterg la gura!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura