Se reabilitează biserica ortodoxă din satul Totia

4 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

În comuna Băcia au demarat recent lucrările de reabilitare a bisericii ortodoxe din satul Totia. Lucrările constau în refacerea turnului bisericii şi schimbarea acoperişului acesteia.
Reabilitarea era absolut necesară, susţin cei din conducerea comunei. Astfel, a fost construit un turn nou, iar ţiglele vechi au fost date jos şi vor fi înlocuite toate laţurile, iar edificiul va fi acoperit cu ţiglă nouă. De asemenea, în faţa bisericii se va construi un pridvor acoperit pentru lumânări, unde se va putea pune o masă pentru ţinerea unor parastase.
Primarul din Băcia, Florin Alba, i-a mobilizat pe cetăţenii din satul Totia, pe angajaţi ai instituţiei, dar şi pe aleşii locali, care au format un adevărat lanţ uman pentru transportul ţiglei de jos din drum până la baza lăcaşului. Primarul a fost iniţiatorul proiectului de reabilitare a bisericii ortodoxe din satul Totia. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Lucian Heiuş: Carburanţii vor fi cu 10 la sută mai ieftini

Legea recursului compensatoriu, care a scos din puşcării peste 20.000 de infractori, a fost abrogată ieri de Camera Deputaţilor, în...

Bisericile şi clădirile reprezentative ale Devei, luminate arhitectural

Consiliul Local al municipiului Deva a aprobat un proiect de hotărâre care prevede ca lăcaşurile de cult din reşedinţa de...

Mandatul şefului CEH, prelungit cu o lună

Mandatul directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a fost prelungit de către ministrul Economiei.

Închide