Deputatul Lucian Heiuş: Carburanţii vor fi cu 10 la sută mai ieftini

4 decembrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Legea recursului compensatoriu, care a scos din puşcării peste 20.000 de infractori, a fost abrogată ieri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Au fost 272 de voturi „pentru“, cinci abţineri, nici un vot „împotrivă“. Deşi abrogată, legea tot va mai produce efecte: deţinuţii aflaţi după gratii vor beneficia în continuare de clemenţa statului.

Mii de infractori eliberaţi mai devreme au recidivat
„Fenomenul infracţional în România, care cuprinde actele de corupţie, marea infracţionalitate şi mica infracţionalitate, din păcate, este scăpat de sub control. Reacţiile sociale ocazionate de particularităţile acestui fenomen sunt deosebit de intense, mai ales în ultima perioadă de timp. Oamenii sunt preocupaţi în mod special de recidivă şi infracţiunile săvârşite prin acte de violenţă. Aşa cum se poate constata, recidiva este la cote alarmante în România, fie că vorbim de recidiva propriu-zisă, fie de recidiva comună, adică antecedenţa penală”, au arătat parlamentarii PNL în expunerea de motive a proiectului.
Deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „Legea recursului compensatoriu a făcut ca peste 20.000 de infractori să fie eliberaţi, dintre care câteva mii au recidivat“.

Nu se mai supraimpozitează contractele part-time
„Tot astăzi (n.r. – ieri) a fost votată şi Legea care înlătură supraacciza la carburanţi, lege la care am fost coiniţiator. Astfel, estimăm că de la 1 ianaurie 2020, preţul carburanţilor la pompă să scadă cu 10 la sută. Vor avea de câştigat şi societăţile comerciale şi cetăţenii“, a afirmat deputatul liberal Lucian Heiuş.
Deputatul PNL a mai declarat că a fost eliminată şi supraimpozitarea contractelor part-time. „Dacă lucrezi două ore pe zi, trebuie să se impoziteze munca pentru două ore, nu pentru opt ore, cum era până acum. Este vorba de principiul justei impuneri fiscale. Impozitul trebuie să fie plătit pe venitul pe care-l realizează fiecare şi mărimea impozitului să fie echilibrată cu puterea de a-l plăti”, a spus Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hunedorean spune:

  Mai estimeaza heiusule,catelusul
  rares bogdan latra de 38 de bani! Mai discutati intre voi si insistati si cu reducerea preturilor tuturor componentelor carora le-a crescut pretul cand s-a introdus supraacciza!

 2. Mumu spune:

  @Hunedorean
  Cand Dragnea si clica lui au pus accize si suprataxe, desi au promis ca nu vor face asta, nu te-ai grabit sa estimezi cresterea preturilor la toate componentele!
  Acum, daca scade cineva taxe…hopa…nemultumiti.
  Era mai bine cu hotii aia dinainte!
  Plina lumea de papagali…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bisericile şi clădirile reprezentative ale Devei, luminate arhitectural

Consiliul Local al municipiului Deva a aprobat un proiect de hotărâre care prevede ca lăcaşurile de cult din reşedinţa de...

Mandatul şefului CEH, prelungit cu o lună

Mandatul directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a fost prelungit de către ministrul Economiei.

Fonduri pentru închiderea deponeului de la Uricani

Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram (foto), a semnat miercuri, 4 decembrie a.c., la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu...

Închide