Bisericile şi clădirile reprezentative ale Devei, luminate arhitectural

4 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Consiliul Local al municipiului Deva a aprobat un proiect de hotărâre care prevede ca lăcaşurile de cult din reşedinţa de judeţ să fie luminate arhitectural.
Iniţiativa aparţine primarului Devei, Florin Oancea. Aşadar, de astăzi, joi, 5 decembrie 2019, bisericile din Deva vor intra într-un proces de transformare radicală a imaginii pe timp de noapte. Proiectul respectiv presupune ca şi sediile instituţiilor să fie luminate arhitectural, astfel ca întreg oraşul să arate deosebit pe perioada nopţilor.
Având în vedere că şi pentru sărbătorile de iarnă, administraţia locală a făcut o surpriză devenilor, prin închirierea unor decoraţiuni luminoase de mare efect, se aşteaptă ca şi luminatul arhitectural al lăcaşelor de cult şi al instituţiilor statului să aibă un efect la fel de mare ca şi cel al decoraţiunilor de iarnă.
„Toate bisericile din Deva, indiferent de cult, vor fi luminate arhitectural. La fel, clădirile reprezentative din oraş. Vom finaliza aceste investiţii în aprilie-mai 2020, iar Deva va fi astfel printre puţinele oraşe din România care au un adevărat spectacol de lumini pe timpul nopţii. Mă bucur că reuşim să punem în valoare clădiri din oraşul nostru care merită promovate pentru arhitectura lor specială. Devenii merită un oraş de care să fie mândri!”, a declarat Florin Oancea, edilul şef al municipiului Deva.
Aşadar, astăzi, la ora 18, primarul Oancea porneşte luminatul arhitectural la Catedrala Episcopală de pe Strada Avram Iancu, la biserica de lângă intersecţia Bulevardului Iuliu Maniu cu Bulevardul Decebal şi la cea din Cartierul Micro 15.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mandatul şefului CEH, prelungit cu o lună

Mandatul directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a fost prelungit de către ministrul Economiei.

Fonduri pentru închiderea deponeului de la Uricani

Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram (foto), a semnat miercuri, 4 decembrie a.c., la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu...

Moş Nicolae vine la Deva!

Moş Nicolae va ajunge astăzi, 5 decembrie 2019, în municipiul Deva. El va poposi la Patinoarul din Parcul Cetăţii Devei,...

Închide