Politica si administratie

Se lucrează intensiv la reabilitarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului devean

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean de Urgență din Deva este modernizată şi extinsă cu fonduri europene. Valoarea lu­cră­rilor se ridică la peste 7,75 milioane de lei, fonduri nerambursabile câş­ti­gate printr-un proiect al CJ Hunedoara, în subordinea căruia se află unitatea medicală. Lucrările executate vi­zea­ză reorganizarea şi funcţionalizarea UPU Deva, astfel încât pacienţii şi personalul medical care deserveşte unitatea să beneficieze de spaţii şi do­tări la standarde moderne.

Un etaj nou pentru partea administrativă
„Se lucrează intensiv la acest pro­iect. Partea de UPU este finalizată, la roșu, cum se spune. Recepția lucrărilor trebuie făcută până la sfârșitul acestui an”, a declarat dr. Lucian Miron, di­rec­torul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva.
Proiectul are în vedere recom­par­ti­mentarea spaţiilor existente, adap­ta­rea instalaţiilor interioare, realizarea de instalaţii noi pentru ventilaţii. De ase­menea, UPU va fi extinsă prin cons­truirea unei clădiri cu parter şi etaj, dotată cu două ascensoare, ce va fi prevăzută cu un corp de legătură cu spaţiul existent acum. La parterul clădirii vor funcţiona spaţii de triaj, de­contaminare, resuscitare, gipsare, ope­raţii, consultaţii, zonă de aşteptare. La etaj vor fi amenajate un hol de le­gătură şi spaţii de circulaţie.
De asemenea, va fi ridicat un etaj, cu bani de la Consiliul Județean, unde vor funcționa birourile administrației uni­tății medicale.
Termenul de realizare a proiectului este de 15 luni de la data emiterii or­dinului de începere a lucrărilor.
În paralel cu derularea lucrărilor de execuţie, CJ Hunedoara va demara pro­cedurile în vederea încheierii con­tractului de furnizare pentru dotarea cu echipamente medicale şi mobilier specific medical a UPU Deva, o com­ponentă separată a proiectului, în va­loa­re de aproximativ 1,4 milioane lei.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura