Politica si administratie

Lucrările de reabilitare a centrului istoric din Deva s-au încheiat

Lucrările de reabilitare a zonei pie­tonale din centrul istoric al mu­ni­ci­piului Deva s-au încheiat, recepţia finală a proiectului, care a costat peste 5,3 milioane de euro, fonduri euro­pe­ne, fiind efectuată vineri în prezenţa re­prezentanţilor administraţiei locale şi ai constructorului.

În subteran
În cadrul proiectului, centrul vechi al municipiului Deva, cuprins între strada Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi spaţiul din Piaţa Unirii, din faţa Primăriei, au fost pavate cu piatră na­turală. De asemenea, s-au amenajat zone verzi cu sistem de irigare, rigole pen­tru colectarea apelor pluviale şi un sis­tem de iluminat public eficient. Ca­blu­rile aeriene – de electricitate, tele­fo­nie şi internet, au fost introduse în sub­teran.
„Ştiu că a fost o perioadă foarte com­pli­cată, în care multă lume a fost ne­mul­ţu­mită pe parcursul derulării lucră­rilor, aşa cum este şi firesc. E clar că a­tunci când ai obiective de investiţii care pri­vesc infrastructura, când schimbi din te­melii tot ceea ce în­seamnă cen­trul is­toric, produci şi deranj. Toate ca­blurile au fost îngropate, ceea ce a schimbat to­tal faţa acestei zone em­ble­matice pen­tru municipiul Deva. A cres­cut su­pra­faţa de zonă verde. Sunt foarte mul­ţumit de lucrare, este de calitate şi sunt convins că toţi cei care vor veni în aceas­tă zonă, şi nu mă refer doar la deveni, ci şi la cei din alte oraşe, se vor bucura de modul în care am reuşit să transformăm centrul istoric”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.
Potrivit autorităţilor, prin reproiec­ta­rea zonei s-a reuşit o creştere a su­pra­feţelor de spaţii verzi cu 30 la sută, au fost amplasate bănci, jardiniere şi coşuri de gunoi, iar accesul autove­hi­cu­le­lor a fost restricţionat, cu excepţia ri­veranilor.
Perioada de garanţie pentru acest obiec­ tiv de investiţii este de 5 ani de la recepţia lucrărilor.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura