Sport

„Deja-vu” cu Unirea Alba Iulia. Alt meci, altă victorie, alte trei goluri marcate

Claudiu Sav

„Corbii albaştri” au obţinut un nou succes – al 14-lea la rând – în cam­pio­nat, după 3-1 (3-0) cu CSM Unirea Alba Iulia, în etapa a şaptea a play-off-ului. Amfitrionii şi-au uşurat munca încă din prima jumătate de oră, când marcaseră deja toate golurile. Oaspeţii s-au mul­ţumit cu finalul de meci, în condiţiile în care Rafael Garutti a fost eliminat în minutul 72.

Start lansat de meci…
Un puternic sentiment de deja-vu. Asta au simţit fanii ajunşi, din nou, pe arena „Michael Klein”. Şi asta pentru că favoriţii lor au deschis scorul la fel de re­pede ca în etapa de la mijlocul săp­tă­mânii şi tot după o fază purtată în flancul stâng: pătrundere Pîrvulescu, finalizare din preajma careului mic, Lupu (3). A fost nevoie de alte 10 minute pentru ca oaspeţii să iasă din propria jumătate, pentru prima ocazie a lor, şutul lui Cristea de la 25 de metri fiind scos, în lateral, de Lefter. Doar că aproape instantaneu, gaz­dele au „pedepsit” avântul ofensiv al vizitatorilor şi au făcut 2-0, în minutul 19, după ce Coman a transformat un pe­nalty dictat pentru un henţ în careu al lui Paul Codrea. Scorul „preferat” în con­frun­tările cu Unirea a fost stabilit în mi­nu­tul 24, de Pîrvulescu, care a înscris, sim­plu, din careu, după o minge venită de la… Ştefan Lefter! „Porţia” de spec­tacol din prima repriză a mai fost asi­gu­rată şi de o reluare din „foarfecă” a lui Elton, pe lângă, dar şi de un şut al lui Bradu, scos, la timp, de Iovicin (39).

… final pe „modul economic”
Actul secund poate fi trecut, mai de­grabă, la „modul economic”, pentru că ocaziile de poartă, cel puţin la cea apărată de Iovicin, nu s-au mai succedat. În schimb, albaiulienii au presat, au dat un prim „semnal” prin Cristea – şut de la 20 de metri, scos de sub bară de Lefter şi au şi marcat. Roşu a transformat un pe­nalty dictat de „central” pentru un henţ al lui Elton (65), pentru ca tot el să aibă şansa lui 3-2, fiind blocat, 60 de secunde mai târziu, de acelaşi (extrem de) inspirat Lefter. Peste alte şase mi­nute, Garutti a fost trimis mai repede la vestiare, după al doilea „galben” încasat pentru un fault asupra lui Roşu, astfel că ultimele aproximativ 20 de minute s-au jucat mai mult în apropierea careului cor­vinist. Doar că ocaziile mari de a re­intra în joc ale oaspeţilor n-au fost la fel de numeroase, singurul care a avut şansa de a marca fiind Mâlnă, al cărui şut bine-plasat din 20 de metri a fost scos de acelaşi Lefter. S-a încheiat 3-1 şi Corvinul acumulează 73 de puncte, după un meci în care a atins „borna” de 80 de goluri marcate în acest sezon! „Am început meciul, din nou, foarte bine, am înscris repede, apoi au venit celelalte două reuşite. Apare, însă, aceeaşi rel­a­xa­re pe care am mai întâlnit-o şi în alte me­ciuri, mai ales în a doua repriză, ea fiind şi consecinţa eliminării lui Garutti. Dar nu am fost puşi chiar atât de mult sub presiune, ne-am descurcat şi cu un om în minus. Acum nu ne rămâne decât să în­vă­ţăm să fim la fel de focusaţi, indiferent de scor şi adversar. Pentru că la baraj, astfel de greşeli cântăresc mult mai mult!”, a spus, la final, antrenorul Corvi­nului, Florin Maxim.
În urma rezultatului de la Hunedoara, dar şi în urma victoriei Unirii Ungheni cu Metalurgistul Cugir (2-0), Corvinul şi gruparea din Mureş vor merge, îm­preu­nă, la baraj. Echipa noastră va înfrunta Gloria Bistriţa, în vreme ce formaţia antrenată de Flavius Sabău va juca îm­potriva celor de la FC Bihor („campionii” seriei a zecea).
Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (56, A. Vlad), Garutti, Elton, Pop (62, Mar) – Lupu (56, Hergheligiu), Bradu, Chindriş (cpt.), Curtean (62, Mercioiu), Pîrvulescu (56, Mitran) – Coman
CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Marcel Rusu): Iovicin – Bârdea (32, Mâlnă), P. Codrea, E. Codrea, Circov (cpt.) – Benkirat (46, Bordonado), Dehelean, Cristea (73, Fetiţa), Indrei (73, Grozav) – Agbomonyi (74, Domşa), Roşu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura