Actualitate

Se caută medici pentru Urgența din Călan. Cine a răspuns cererii

Adriana Năstase

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara și cea a Spitalului Județean de Urgență Deva caută soluții pentru a nor­maliza activitatea de la Urgența din Călan. Reamintim că secția de acolo funcțio­nează doar cu un medic.

Doar patru au răspuns invitației
„Având în vedere necesitatea organizării serviciului de urgență de la Unitatea Primiri Urgențe – punct de lucru Călan a Spitalului Județean de Urgență din Deva, luni, 07 noiembrie 2022, începând cu ora 08.30, la sediul SJU Deva au fost convocați 9 medici în vederea identificării celor care pot și do­resc să efectueze gărzi la punctul de lucru Călan: dr. Arghir Florea (medic ATI, pen­sio­nar în activitate, Spitalul Mun. Hunedoara), dr. Anca Mornea (medic UPU, Spitalul Municipal Hunedoara), dr. Mihai Sângeorzan (medic UPU, Spitalul Municipal Hunedoara), dr. Marian Muntean (medic UPU, Spitalul Mu­nicipal Hunedoara), dr. Gabriela Radu (medic CPU, Spitalul Municipal Orăștie), dr. Tănase Popa (medic UPU, Spitalul Județean de Urgență Deva), dr. Laura Opriș (medic UPU, Spitalul Județean de Urgență Deva), dr. Corina Popa (medic UPU, Spitalul Județean de Urgență Deva), dr. Vlad Șerbănescu (medic CPU, Spitalul Municipal Orăștie).
La data și ora stabilite, au răspuns invi­ta­ției lansată de conducerea SJU Deva urmă­toarele cadre medicale: dr. Arghir Florea, dr. Mihai Sângeorzan, dr. Laura Opriș. Acestora li s-a alăturat dr. Ciprian Duțulescu – șeful sec­ției UPU SMURD a SJU Deva. Din discu­țiile purtate a rezultat că, în acest moment, linia de gardă de la punctul de lucru Călan al UPU SMURD Deva nu poate fi asigurată! În acest context, conducerea SJU Deva a so­licitat tuturor cadrelor medicale invitate la întâlnirea din această dimineață să comu­nice în scris dacă au disponibilitatea de a efectua gărzi în vederea reluării activității la punctul de lucru Călan al UPU SMURD Deva. În prezent, atât UPU SMURD Deva, cât și secțiile similare celorlalte spitale se con­fruntă cu o lipsă acută de medici specializați și abia își pot acoperi necesitățile proprii de funcționare. Demersurile vor fi continuate în vederea angajării de medici. Consiliul Ju­de­țean Hunedoara împreună cu condu­cerea SJU Deva, depun toate eforturile pentru a asigura continuarea activității UPU – punctul de lucru Călan”, se arată într-un comunicat al CJ și SJU Deva.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura