Actualitate

Ultima vănătoare. Cu armele la vedere

Polițiștii au prins doi bărbați care se întorceau de la o partidă de vână­toare și care aveau în mașină două arme, dintre care una letală, care era nedemontată și neintrodusă în husă.

Au fost la vânătoare
„La data de 06 noiembrie 2022, în jurul orei 21:10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Stațiunii Geoagiu au oprit în trafic, pe DJ 705, pe raza localităţii Bozeș, autoturismul condus de un băr­bat în vârstă de 47 de ani, din co­muna Balşa. În autoturismul res­pectiv, în care se mai afla un bărbat (pasager), po­liţiştii au găsit, pe ban­cheta din spate, o armă letală (de vâ­nătoare), ne­demontată și nein­tro­dusă în toc sau husă, precum și o altă armă de vâ­nă­toare, demontată și introdusă în husă. Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că cei doi bărbaţi sunt de­ți­nători legali de arme letale, membrii vânători în cadrul unei asociații de profil, iar în cursul zilei de 06 no­iem­brie 2022 au participat la o vânătoare organizată de asociație, în momentul în care au fost opriţi de poliţişti aceştia depla­sându-se către localitățile în care își au domiciliul”, au informat cei de la IPJ Hunedoara.

Nu avea permis
În plus, polițiștii au mai descoperit că șoferul mașinii respective băuse îna­inte de a se urca la volan și auto­turis­mul era radiat din circulație de câțiva ani.
„Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, re­zultatul fiind 0,37 mg/l, alcool pur în aerul ex­pirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de bărbat a fost radiat din circulaţie din anul 2013. Dată fiind valoare afișată de aparatul etilotest, șoferul a fost sancționat con­travențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe dru­mu­rile publice. Toto­dată, posesorul armei de vână­toare transportate fără res­pec­tarea condiţiilor legale, va fi sanc­țio­nat contravențional cu amendă și, com­ple­mentar, se va propune anu­la­rea dreptului de deținere, de port și fo­losire a armelor pentru neînde­pli­ni­rea condițiilor de transport prevă­zute de lege pentru arma de vână­toa­re”, arată reprezentanții IPJ Hunedoara.