ActualitateFlash

Senatoarea Diana Șoșoacă la Deva: Pe aici nu se mai trece! Îi îngrop pe toți cu tot ce știu!

Ieri a fost, la Tribunalul Hunedoara, primul termen pentru anularea vânzării Termocentralei Mintia

 

Sorina Popa

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost, ieri, la Deva, la Tribunalul Hunedoara, la procesul declanșat de o bucureș­tean­că, Constanța Hoșman (foto) pentru anu­larea vânzării Termo­cen­tralei Mintia.

„Au subevaluat obiectivul”
Pensionara din București a văzut un anunț pe Facebook prin care a aflat că vânzarea termocentralei poate fi anu­lată. Și, a deschis un proces în acest sens.
„Au retehnologizat termocentrala, s-a investit mult și apoi au vândut-o mult mai ieftin. Au greșit evaluarea termo­cen­tralei”, susține Constanța Hoșman. La ieșirea din tribunal, aproape 100 de oameni, cu drapele, au scandat lozinci împotriva guvernanților. Protestatarii s-au mutat, apoi, în fața Termocentralei Mintia, susținând oprirea tranzacției termocentralei.

„Nu există un contract de vânzare-cumpărare”
„Doamna Hoșman, un om simplu, o pensionară, a contestat vânzarea Ter­mo­centralei Mintia. În calitate de se­nator, am contestat și eu, dar a inter­ve­nit și Sindicatul Solidaritatea. Mai mult, am cumpărat de la un fost salariat o parte din creanță și, deci, sunt și eu creditoare în acest caz. Apoi, am aflat astăzi, în sala de judecată, că nu există un contract de vânzare-cum­părare pen­tru termocentrală, este doar un pro­ces verbal al licitației. Vrem să fa­cem totul public referitor la această vân­zare. Toate privatizările pe care le investighez eu au latură penală. În cazul Termocentralei Mintia am făcut plân­geri penale împotriva președintelui țării, ministrului Energiei, adminis­tra­to­rului judiciar, conducerii Complexului Energetic Hunedoara, inclusiv dom­nului Comănescu de la Constanța, care se află în spatele acestei vânzări. Plân­gerile penale sunt pentru abuz în ser­vi­ciu, trădare, subminarea economiei țării etc. Vrem să oprim vânzarea ter­mo­centralei. La acest moment nu s-a plătit prețul pentru aceasta. Cei de la ANAF și Ministerul Energiei au băgat în insolvență propria companie. Vom merge cu anchetele mai departe. Iar Parchetul General va trebui să înceapă ancheta în acest caz. Am numele per­soanelor care au dus la falimentul Ter­mocentralei Mintia! Îi îngrop pe toți cu tot ce știu. Să-și aducă aminte de cu­vintele generalului Eremia Grigorescu: Pe aici nu se mai trece!”, a declarat se­natoarea Diana Șoșoacă pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Cristian Iștoc, președintele Cartel Alfa-filiala Hunedoara, a spus că „s-au depus actele pentru cererea de inter­venție. Sunt șase avocați care se ocu­pă, pro bono, de acest dosar”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura