; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Scandalul legat de reabilitarea drumului dintre Hunedoara şi Călan, tot mai mare

8 august 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

        Ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a făcut o sinteză a proiectelor de investiţii ale instituţiei.Proiecte în derulare, sau cele care urmează să fie demarate.

Aproape un an de la semnarea contractului

Întrebat ce se întâmplă cu reabilitarea DJ 687 Hunedoara-Călan, care a demarat în urmă cu câteva luni, dar a fost oprită din cauză că lucrările ar trebui să intre pe terenurile oamenilor, Mircea Bobora a declarat că nu are presiuni să nu aducă situaţia la normalitate. La aproape un an de la semnarea contractului, lucrurile nu se mişcă deloc. Dacă nu se finalizează lucrarea până la sfârşitul anului viitor, vom da banii înapoi.
„Nu am presiuni ca să nu rezolvăm situaţia. A mai fost astăzi (n.r.-ieri) o şedinţă cu cei responsabili. Una dintre propuneri a fost înlocuirea managerului de proiect (n.r.-Carmen Guran, director tehnic al CJ). Astăzi voi analiza situaţia şi vă voi informa ce decizie luăm referitoare la managementul investiţiei. Ne-am asumat studiul de fezabilitate, s-a semnat un contract. E adevărat, sunt inadvertenţe în structura de proprietate a terenului”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
În conferinţa de presă de ieri, preşedintele CJ a fost întrebat care este componenţa Unităţii de Implementare a Proiectului (UIP) pentru investiţia de reabilitare a DJ Hunedoara-Călan şi care sunt salariile, bonusurile încasate de membrii acesteia. Bobora a declarat că va oferi presei toate datele respective în cel mai scurt timp. ”Dacă proiectul tehnic al investiţiei se suprapune cu documentaţia tehnică a construcţiei, lucrarea continuă. Dacă nu, atunci avem o problemă gravă”, a adăugat preşedintele CJ Hunedoara. Astăzi, Mircea Bobora va anunţa ce decizie a luat privind propunerea coordonatorului proiectului, vicepreşedintele Sorin Vasilescu, de schimbare a managerului de proiect.
Au luat bani pe studii, dar sunt de groază”
„Să luaţi măsurile necesare faţă de cei care nu-şi fac datoria. Trebuie spus, ca să ştie lumea, aceste studii de fezabilitate (n.r.-ale investiţiei de reabilitare a Drumului Judeţean Hunedoara-Călan), prefezabilitate, proiectul au fost făcute de mântuială. Nu au fost făcute pe vremea PSD, noi doar le-am preluat. Au luat banii pe el, dar sunt de groază. Să nu ascundem sub preş prostiile unora. Să spunem cine a fost preşedintele Consiliului Judeţean când au fost făcute aceste studii, cine a fost firma care le-a făcut. Faptul că studiul de fezabilitate a fost făcut de o firmă care şi-a luat banii pentru el, dar este prost întocmit, este grav. Cine nu-şi face datoria să plece! Nu putem plăti pentru cei care nu-şi fac datoria, domnule preşedinte Bobora!”, a spus liderul organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, deputatul Laurenţiu Nistor, în conferinţa de presă de ieri.(Sorina Popa)

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    baliverne, bla bla bla, nu sint in stare de nimica, dna Carmen G. are dreptate, auzi ineptie ca din cauza ei nu se deruleaza lucrarile cu toate ca contractul a fost semnat de un an, ce sa mai zici niste imbecili.

  2. Cetatean din Hunedoara spune:

    Bai “florine” cred ca esti ceva linge blide de a ei ca tot tii partea , de unde stii ca dna centimetru are dreptate ? O sa vedem finalul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Numărul operatorilor STS de la 112 – informaţie clasificată!

În urmă cu câteva zile, am solicitat celor de la STS să ne spună câţi angajaţi au în judeţul Hunedoara....

Laurenţiu Nistor candidează pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD

Liderul social-democraţilor din judeţ, deputatul Laurenţiu Nistor (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă că de astăzi, vor fi...

Tinerii din Lupeni, condamnaţi pentru tâlhărie au pierdut apelul

Cei doi tineri din Lupeni, autorii unei tâlhării ieşită din tipare, au fost găsiţi vinovaţi de instanţa de fond, însă...

Închide